Gdje se troši najviše novca? /

Istražili smo koliko stoji provod na najboljem europskom adventu kojeg danas nije zaobišla ni naša predsjednica

Posjetiteljima vrvi Zagreb. To, naravno, nije besplatan provod pa smo istražili koliko stoji nekoliko sati božićnog ugođaja na najljepšem adventu u Europi

4.12.2016.
18:13
VOYO logo

Dolazak na advent je besplatan, kartu za uspinjaču nije potrebno kupiti, a kartu za autobus i tramvaj potrebno je kupiti samo preko tjedna. Međutim, novac se ima gdje potrošiti.

"Mnogi su za nedjeljni ručak odlučili pojesti kobasicu. Na primjer, dimljena i domaća košta 18 kuna. Cijene su danas kao i prošle godine. Debrecinke 17, kranjske 17, domaća češnjovka 20, hrenovke 15, u ponudi su buncek i zelje od 30 i 10 kuna", nabraja prodavač Dario Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Titula najbolje adventske destinacije u Europi nosi i svoju skuplju cijenu tako da su kobasice na nekim frekventnim dijelovima poskupjele i do tri kune

A fritule?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, malo su paprene za ove ovdje uslove, za vani ljudi koji dođu je u redu. Za ove ovdje, ja mislim da su malo preskupe", komentirala je Nevenka, jedna od mušterija.

"Cijene su dobre, kad vidiš ovo ovdje nije ti ni skupo ni ništa", izjavio je Miroslav.

Osim što grije organizam, čašica crnog kuhanog vina grije i ruke, a sve to koštat će 14 kuna. Uz to se još može popiti nešto ekstravagantnije poput pića koje se zove Yingle all the way i košta 29 kuna. Jeftinija opcija je gemišt za 12 kuna.

Nakon svih tih kalorija potrebna je i tjelovježba. To se može obaviti u ledenom parku na Tomislavcu. Termin je 20 kuna, a najam klizaljki košta 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adventski ugođaj nije propustila niti predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović. Došla je na Tomislavac i družila se s građanima.

"Ovo je definitivno najbolji advent u Europi. Vjerujte mi, imala sam prigodu vidjeti dosta njih. I sama veličina ovog prostora, adventskog sajma je impozantna, čak i za europske okvire", zadovoljno je komentirala naša predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju dana, uživanje u centru Zagreba našeg je Gorana stajalo 116 kuna i to samo zato jer je dan proveo sam. Međutim, četveročlana obitelj provod bi platila puno skuplje.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo