ISTRAGA PROTIV TODORIĆA ZAPRAVO SE JOŠ UVIJEK NE VODI: / Provjerili smo kada bi mogli ispitati prve svjedoke

Image
Foto: PIXSELL

Iako je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo rješenje o provođenju istrage u slučaju Agrokor, službeno se istraga u ovom trenutku ne vodi.

27.10.2017.
15:10
PIXSELL
VOYO logo

Naime, to rješenje još nije pravomoćno. Tek nakon pravomoćnosti tužitelji će moći početi ispitivati prve svjedoke.

Kako dostaviti rješenje o istrazi bjeguncu?

Situacija je nešto zamršenija zbog činjenice da se prvookrivljeni u ovom slučaju, Ivica Todorića, nalazi u bijegu. Bez obzira na to tužiteljstvo mu mora pokušati uručiti rješenje o provođenju istrage što se u međuvremenu i dogodilo. No, kako nitko od njegovih ukućana nije preuzeo pošiljku iz DORH-a, posegnulo se za drugim oblikom dostave koji tužiteljstvu u ovakvim slučajevima stoji na raspolaganju. Riječ je o objavi na oglasnoj ploči. U ovom slučaju u pitanju je oglasna ploča Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu što se nalazi u njihovu sjedištu u Savskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić ima još 13 dana za žalbu

Tamo je, kako smo se uvjerili, rješenje o provođenju istrage Todoriću izvješeno 24. listopada. Prema Zakonu o kaznenom postupku na oglasnoj ploči to rješenje mora stajati osam dana, a dan kasnije počinje teći rok od osam dana koliko Ivica Todorić osobno ima za podnošenje žalbe. Kad i taj rok prođe, znači u idućih 13 dana, sudac istrage moći će odlučivati o ostalim žalbama na rješenje o otvaranju istrage. Ako ga potvrdi istraga će postati pravomoćna, a tužiteljstvo će moći početi s ispitivanjem svjedoka.

Za sada je predviđeno ispitivanje 60 svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo