Ipak su oprezni /

Istra traži od Stožera ukidanje mjera: 'Najprije ćemo vratiti djelatnosti koje imaju utjecaj na kondiciju'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Dino Kozlevac kaže kako se nada da će Nacionalni stožer poštivati regionalnu posebnost, rezultate i povoljno epidemiološko stanje

16.1.2021.
12:12
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je u subotu novinarima kako će idući tjedan početi komunikacija s Nacionalnim stožerom o tome da se krene s popuštanjem mjera.

"Najprije ćemo vratiti djelatnosti koje imaju utjecaj na kondiciju, život i rad, dakle teretane, fitness centri i treninzi na otvorenom. To prvo, a nakon toga i ostalo. Vrlo smo oprezni jer situacija u nekim zemljama u susjedstvu nije dobra i ide se u zaoštravanje. Ne bismo voljeli da smanjimo mjere pa da ih vrlo brzo moramo vraćati" - istaknuo je Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se nada da će Nacionalni stožer poštivati regionalnu posebnost, rezultate i povoljno epidemiološko stanje.

Image
ide na bolje /

Nacionalni stožer: Novih 763 slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 38 osoba

Image
ide na bolje /

Nacionalni stožer: Novih 763 slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 38 osoba

'Istra ima dobre brojke, no oprezni smo'

"Istra ima dobre brojke, već četvrti tjedan bilježi se pad broja novih slučajeva. No, oprezni smo ne samo radi situacije u Hrvatskoj, već i zbog one u našem susjedstvu, u Sloveniji i Italiji, gdje situacija nije dobra, a ponegdje se ide i u zaoštravanje mjera", poručio je Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 75-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 327 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 14 novozaraženih osoba s područja županije. Za deset osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

Oporavilo se 19 osoba 

U epidemiološkoj obradi su četiri osobe. U međuvremenu od jučer oporavilo se 19 osoba. 

Trenutno je u Istri 223 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, u mjerama samoizolacije su 1.122 osobe, dok je na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju 45 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo