Istarski branitelji traže zabranu Breninog koncerta

Zajednica udruga Hvidre Istarske županije zatražila je da nadležne institucije zabrane koncert Lepe Brene, najavljen za 15. svibnja u Tinjanu.

14.5.2010.
14:09
VOYO logo

Nemamo ništa protiv pjesama, ali imamo protiv osoba koje su se javno svrstale uz agresore, objasnio je za Novi listZdenko Požgain, predsjednik Zajednice udruga Hvidre Istarske županije.

Požgain kaže kako istarska Hvidra smatra da je organiziranje koncerta Fahrete Jahić Živojinović, odnosno Lepe Brene, bilo gdje u Hrvatskoj omalovažavanje svih hrvatskih branitelja zato što je, napominju, ta srpska pjevačica u vrijeme Domovinskog rata "uveseljavala četnike i agresore te ih na taj način poticala u agresiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš zahtjev nema veze s njenom nacionalnošću. Uostalom, u Istri su već nastupali mnogi glazbenici iz Srbije i nikada nismo reagirali. Mi nismo bili niti smo protiv bilo kojeg pjevača, dolazio on iz Srbije ili iz neke druge države, već smo protiv onih koji su se javno borili protiv Hrvatske", kaže Požgain.

On nije znao reći hoće li Hvidra organizirati prosvjed u Tinjanu, kao što su svojedobno zbog iste pjevačice učinile njihove kolege u Zagrebu i Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo