Demantij / Ispravak informacije Milana Popovića na tvrdnje izrečene dana 19.lipnja 2017. godine u informativnoj emisiji RTL Direkt

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1.10.2018.
17:12
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dana 19. lipnja 2017. godine u informativnoj emisiji RTL televizije naziva RTL Direkt, kao gost u studiju sudjelovala je Severina Kojić koa je tom prilikom iznijela niz neutemeljenih i neistinitih informacija na štetu moje stranke, pa je tako izjavila: 

  • da joj je Milan Popović prijetio da će joj zagorčati život, da će uzeti glasnogovornika i da će u medijima pričati o njoj, 
  • da joj je Milan Popović rekao da će joj oduzeti dijete i da su u Americi da bi ju zgazio,
  • da do treće godine Aleksandrovog života, Milan Popović ga nije vidio točno 18 mjeseci.
  • da je Milan Popović rekao da je mislio da otac nije potreban djetetu u toj prvoj godini života, 
  • da je ona zvala i slala poruke Milanu Popoviću da vidi dijete i da je ona bila ta koja je stvarala prve kontakte, 
  • da Milan Popović u jednom periodu nije želio dijete vratiti na njezinu adresu 13 dana zbog čega je policija morala urgirati i dignuti kaznenu prijavu protiv njega, 
  • da jeMilan Popović donio lažni nalaz iz Srbije da je dijete anoreksično,
  • da je Milan Popović rekao Tomici Petroviću da zove Gloriju i da proda slike djeteta za 50 hiljada eura,
  • da je kuća u kojoj Milan Popović živi u Zagrebu pod zaštitom Grada Zagreba, 
  • da Milan Popović u Zgrebu živi i ima vezu sa ženom koja se prije tri mjeseca razvela zbog Milana Popovića.

Ističem da su gore navedene informacije apsolutno netočne i neistinite te da je objavom istih mojoj stranci nanesena znatna neimovinska šteta u vidu povrede ugleda i časti, a za koju štetu sukladno čl. 21.st. 1. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) odgovara nakladnik RTL Hrvatska d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga sukladno čl. 22. u svezi sa čl. 40. Zakona o medijima, objavljujemo ispravak informacije:

"Dana 19. lipnja 2017. godine u informativnoj emisiji RTL Direkt od strane gošće te emisije, Severine Kojić, izrečen je cijeli niz netočnih i neistinitih informacija na šteu gosp. Milana Popovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je tako netočna informacija da je Milan Popović prijetio Severini Kojić da će joj zagorčati život, da će uzeti glasnogovornika i da će u medijima pričati o njoj. Netočna informacija da je Milan Popović rekao Severini Kojić da će joj oduzeti dijete i da su u Americi da bi je zgazio. 

Naime, točno je da Milan Popović nikada u životu nikome nije prijetio pa tako ni Severini Kojić i da njegov obrazac ponašanja ne čini prijeteće ponašanje ili upućivanje drugome riječi prijetećeg sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočna je informacija da Milan Popović do treće godine Aleksandrova života dijete nije vidio točno 18 mjeseci. Netočna je informacija je da je Milan Popović rekao da je mislio da otac nije potreban djetetu u toj prvoj godini života. Toakođer, netočna je informacija da je Severina Kojić zvala i slala poruke Milanu Popoviću da vidi dijete i da je ona bila ta koja je stvarala kontakte. Naprotiv, Severina Kojić je na razne načine, a kasnije i sudskim putem, pokušavala oca ograničiti u pravu na susrete i druženje sa dijetetom.

Također, netočna je informacija da je policija morala urgirati i dignuti kaznenu prijavu protiv Milana Popovića zbog ne vraćanja dijeteta majci na njezinu adresu u periodu od 13 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, točno je da je kaznenu prijavu protiv Milana Popovića podnijela Severina Kojić zastupana po svojim opunomoćenicima, koja kaznena prijava je odbačena rješenjem Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu br. KMP-DO-734/2016 dana 10. travnja 2017. 

Netočna je informacija da je Milan Popović donio lažni nalaz iz Srbije da je dijete anoreksično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočna je informacija da je Milan Popović rekao Tomici Petroviću da zove Gloriju i da proda slike dijeteta za 50 hiljada eura.

Netočna je informacija da je kuća u Zagrebu u kojoj prebiva Milan Popović pod zaštitom grada Zagreba. Navedena nekretnina nije ni pod kakvom zaštitom Grada Zagreba i za rekonstrukcije iste, koja rekonstrukcija je sada u tijeku, ishođena je sva zakonom propisana dokumentacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočna je informacija da Milan Popović u Zagrebu živi i ima vezu sa ženom koja se prije tri mjeseca razvela zbog Milana Popovića .

Naprotiv, točno je da je Milan Popović u sretnoj vezi sa svojom djevojkom Bojanom sa kojom je prije mjesec dana dobio sina i da u Zagrebu ne živi i nema vezu sa neimenovanom ženom koja se je prije tri mjeseca razvela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo