neće morati u pritvor / Ispitivanje svjedoka bliži se kraju: Ivica Todorić uskoro bi mogao biti na slobodi

Dok se Ivica Todorić snima po Londonu, u Zagrebu se ispitivanje svjedoka zbog kojih mu je određen istražni zatvor - bliži kraju. To ujedno znači i kako bi se Todorić uskoro ponovno mogao naći na slobodi

18.2.2018.
18:57
VOYO logo

Malo blog. Malo vlog. Ivica Todorić s londonske adrese drži predavanja premijeru Plenkoviću.

I detaljno objašnjava sastanak s predstavnicima Deutche bank.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo nas malo više i došla je muzika, i mi smo se stvarno po domaće veselili da tak kažem. I mi ono plešemo, idemo, počelo kolo. A ovaj meni iz Deutsche banke dođe i veli: kak se vi veselite, pa to je fantastično. Ja velim, čujte kak se ne bum veselil, dali ste mi pare, a ja ne budem to vratil" , ispričao je Todorić na svom vlogu.  

Ispitivanje svjedoka u aferi Agrokor još nije gotovo. Županijski sud odbio je zahtjev  tužiteljstva da se Todoriću odredi još jedan pritvor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivici Todoriću pritvor je u Hrvatskoj određen zbog opasnosti od utjecaja na 16 svjedoka. Većina je ispitana, no neki se nalaze u inozemstvu, pa to još nije obavljeno. No čim to bude odrađeno, nema razloga za pritvor, time za tjeralicu, ali i ekstradicijsko ročište u Londonu.

Sa suda objašnjavaju - dva istražna zatvora ne mogu postojati u različitim postupcima, iako se to nekad znalo događati. Novi zahtjev za pritvorom Todorića može ići tek kad se ispitaju svjedoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državno odvjetništvo uvijek ima tu mogućnost, time da sad ovdje moram napomenuti i činjenicu da zapravo rješenje suca istrage još nije pravomoćno, i za očekivati je da će se Županijsko državno odvjetništvo žaliti, a konačnu odluku će donijeti izvanraspravno  vijeće", objasnio je glasnogovornik županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Ne uvaži li se žalba i situacija ostane ista, tužiteljstvo će s novim prijedlogom za pritvor opet ići - ali kad se ispitaju svi svjedoci. I to zbog opasnosti od bijega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo