UHIĆENJE 'MAMIĆEVIH' SUDACA / Zvonko Vekić u Uskoku sve porekao, slijedi odluka o istrazi i istražnom zatvoru

Image
Foto: Dubravka Petric/Pixsell

'Kod Krušlina je problem taj što je on osudio Zdravka Mamića vrlo strogo i vodio taj postupak', kaže njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković

10.6.2021.
8:00
Dubravka Petric/Pixsell
VOYO logo

Osječki sudac Zvonko Vekić na ispitivanju u Uskoku porekao je sve što mu stavljaju na teret, potvrdila je u četvrtak njegova odvjetnica.

Iznosio je obranu, odgovarao na pitanja i sve porekao, kazala je odvjetnica nakon ispitivanja u sjedištu Uskoka u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja posljednjeg od četvorice uhićenih Uskok treba odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode. Uz trojicu sudaca - Vekića, Darka Krušlina i Ante Kvesića, u Osijeku je u srijedu uhićen i poduzetnik Drago Tadić.

Noć su proveli u policijskom pritvoru na zagrebačkim Oranicama, a sve osim Vekića još su u srijedu u poslijepodnevnim i noćnim satima ispitali Uskokovi tužitelji. Svima su prethodno pretraženi domovi i uredi. Vekić je na ispitivanje u sjedište Uskoka u zagrebačkoj Vlaškoj ulici doveden u četvrtak nešto prije 8 sati. Nakon njegova ispitavanja Uskok bi i formalno trebao pokrenuti istragu te za uhićene zatražiti istražni zatvor. O tom zahtjevu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković: Daleko smo još od optužnice

"Sada treba provesti istragu, vidjeti uopće što tu ima i jesu li ti kriminali koji im se stavljaju na teret osnovani ili ne. Daleko smo još od optužnice, a kamoli od presude", rekao je odvjetnik Ivan Orešković za HTV-ov "Studio 4" komentirajući uhićenje sudaca i stanje u pravosuđu.

Image
ČOVJEK IZ SJENE /

Je li uhićeni osječki poduzetnik bio posrednik koji je sucima u Mamićevo ime vozio novac?

Image
ČOVJEK IZ SJENE /

Je li uhićeni osječki poduzetnik bio posrednik koji je sucima u Mamićevo ime vozio novac?

Neki Mamićevi navodi demantirani

Krušlinovo ispitivanje trajalo je jučer navečer oko dva i pol sata, a nakon ispitivanja izjavu je dao njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko znam, on je među osumnjičenima. U četvrtak ujutro u 8 sati bit će ispitan gospodin Vekić. Nakon toga će USKOK donijeti odluku o tome što namjerava predlagati", rekao je novinarima Pavasović Visković.

Na pitanje o Mamićevim optužbama s USB sticka rekao je kako je USKOK od kada im je stigao taj USB ispitao niz svjedoka te da misli da su neke od Mamićevih navoda demantirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spretna manipulacija Mamića

"Kod Krušlina je problem taj što je on osudio Zdravka Mamića vrlo strogo, vodio taj postupak, podsjećam da su u ovoj zemlji samo Sanader i Mamić osuđeni u visokoprofilnim spisima i doživio je da u lisicama završi na USKOK-u zbog jedne, moram mu odati priznanje, vrlo spretne manipulacije Zdravka Mamića koji je očito dobro vođen.

Mislim da iza cijele priče stoji nekakav pravnički um koji ga vodi kroz sve ovo skupa i koji ima za cilj da se na Ustavnom sudu ukine ta presuda. Međutim, ipak sam uvjeren da na kraju balade suca Krušlina neće uspjeti dovesti u vezu s nekakvim koruptivnim djelom", rekao je Pavasović Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo