DRAMATIČAN RASPLET GRUPE F / Islanđani golom u zadnjim sekundama donijeli Hrvatskoj teškog protivnika: Ronaldo i društvo sljedeći protivnici Vatrenih!

Image
Foto: AP

Nogometaši Mađarske i Portugala odigrali su 3-3, dok je Island s 2-1 nadigrao Austriju u posljednjim utakmicama skupine F na Europskom prvenstvu

22.6.2016.
19:59
AP
VOYO logo

Nogometaši Mađarske i Portugala odigrali su 3-3, dok je Island s 2-1 nadigrao Austriju u posljednjim utakmicama skupine F na Europskom nogometnom prvenstvu, čime su Mađari, Islanđani i Portugalci izborili nastup u osmini finala.

U Lyonu je Mađarska triput vodila, a Portugal triput stizao to vodstvo. Mađare je u vodstvo doveo Gera (19), izjednačio je Nani (42), a u drugom poluvremenu su po dva pogotka na obje strane postigli mađarski kapetan Dzsudzsak (47, 55) i kapetan Portugala Cristiano Ronaldo (50, 62).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islanđani su poveli pogotkom Boedvarssona (18), a u 37. minuti je austrijski branič Aleksandar Dragović promašio kazneni udarac.

Ipak, Austrija je do izjednačenja došla u 60. minuti preko Schoepfa, a prvu pobjedu Islanđanima na europskim prvenstvima donio je Traustason u posljednjoj minuti sučevog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time se Island probio na drugo mjesto u skupini i gurnuo Portugal na treće i postavio ga kao suparnika Hrvatske u osmini finala.

Cristiano Ronaldo postavio dva rekorda

Cristiano Ronaldo postigao je večeras dva pogotka i postavio dva rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je prvi nogometaš sa 17 nastupa na europskim prvenstvima, prestigavši francuskog braniča Liliana Thurama i nizozemskog vratara Edwina Van der Sara, koji imaju po 16 odigranih utakmica.

Ujedno, Ronaldo je postao prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava i dalje je Michel Platini sa 9 golova, a sve ih je postigao na Euru 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo