izborni gubitnici /

Ipak nisu baš 'svi pobjednici', ima gubitnika na sve strane! Od Dreleta, Vuce, Žinića, Keruma i onih koji su dobili manje od 20 glasova. Ukupno.

Govori s balkona, uriniranje pred kamerama, očito nisu impresionirali birače

17.5.2021.
22:46
VOYO logo

365 glasova. Toliko je u Splitu uspio dobiti Vuco koji vjerojatno nikada nije ni pjevao pred tako malo ljudi. Govori s balkona, uriniranje pred kamerama, očito nisu impresionirali birače.

Ni Davor Dretar Drele nije bio uspješan u pokušaju da postane zagorski župan, kao ni skijašica NIka Fleiss koja se kandidirala za gradonačelnicu Samobora. Anka Mrak Taritaš prije četiri godine umalo je pobijedila Bandića, sinoć je za nju glasalo niti 3000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Božji čuvari, ni rajske kočije nisu pomogle Vuci. Samo 365 Splićana ga je vidjelo kao gradonačelnika. S manje od 1 posto glasova, Vuco ipak nije tražena roba u gradu.

Image
sočni detalji /

Pobjeda platforme Možemo, osebujni Ričard, Miro Bulj...Ovo su najzanimljivija iznenađenja jučerašnjih lokalnih izbora!

Image
sočni detalji /

Pobjeda platforme Možemo, osebujni Ričard, Miro Bulj...Ovo su najzanimljivija iznenađenja jučerašnjih lokalnih izbora!

''Siniša Vuco nikad ne odustaje, vidimo se vrlo brzo opet, na svim vrstama izbora. Vuco i HSS idemo dalje. Samo žestoko, jako naprijed, odustajanja nema, pobjednik sam uvijek na kraju bio i bit ću ovaj i idući put'', rekao je Siniša Vuco, bivši kandidat za gradonačelnika Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerumovo adio politici stiglo je uz vražje čestice bez kokaina.

''Znači, ja u životu nisam zapalio cigaretu, a kamoli konzumirao kokain. A vi svi pišete Kerum narkoman. Koji narkoman, Boga ti. Ja pijen vino i rakiju. O čemu vi pričate. Kad se umiješaju vražje čestice. Kad se vražje čestice umiješaju sve je moguće, znate. E, vražje čestice su opasne'', rekao je bivši kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum.

Uspjeh na skijaškim stazama,pa uspjeh sa salonom za kućne ljubimce, nije doveo do političkog uspjeha. Niku Fleiss zaokružilo je 11 posto Samoboraca što joj nije bilo ni približno dovoljno za drugi krug.

Među gubitnicima je i ozbiljni zagorski saborski zastupnik Davor Dretar, ostao je treći sa 5 tisuća glasova. Dreletronic ne tuguje, poraz je primio sportski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kada u jednu ozbiljnu ligu kakva je Hrvatska politika utrči jedna seoska ekipa bez kopački. I onda u prvom srazu s velikim nogometnim ekipama osvoji treće mjesto, ja osobno smatram da je to uspjeh'', rekao je Davor Dretar Drele, bivši kandidat za Krapinsko-zagorskog župana.

A kako je glasala razrušena Banovina? Aktualni župan sada je bivši - i to je sigurno. Bez potpore HDZ-a Ivo Žinić nije uspio skupiti ni tisuću glasova.

Poslije potresa postao je jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih gradonačelnika, no Darinko Dumbović dobio je manje glasova od HDZ-ove Magdalene Komes. Bitka se nastavlja u drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moraš biti politički retardiran da ne vidiš zadnjih 25 godina što je HDZ napravio ovdje. HDZ je napravio pustoš na ovom području. I ovo područje zahvaljujući politici HDZ-a u kontinuitetu zaostaje u razvoju'', izjavio je Dumbović.

Zagreb neće dobiti tvornicu cjepiva, vodeni tramvaj, a ni pruga se neće denivelirati. SDP-ov Joško Klisović bio je tek peti izbor građana sa 7 posto glasova - najgori je to rezultat stranke u povijesti Zagreba.

''Shvatili smo poruku, moramo se mijenjati na bolje'', poručio je SDP-ov šef Peđa Grbin.

Među gubitnicima u Zagrebu je i HDZ-ov Davor Filipović, odnosno nije, ako se pita šef stranke.

''Davor Filipović je velik dobitak za HDZ'', rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A velike utakmice iza sebe ostavila je Anka Mrak Taritaš. 2017. bila je glavna konkurentica Milanu Bandiću, sada ni jedan posto birača nije poželio da ona postane gradonačelnica. Ni u gradskoj skupštini neće imati predstavnike.

Nisu ovo najlošiji rezultati izbora. Za neke kandidate nije glasala niti šira obitelj. Bilo ih je sa 19, 23, 25 glasova, a najmanje je imao Branko Ivkošić u Zmijavcima - samo 15 ljudi zaokružilo je njegovo ime.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo