PETRINA: / Bit će kako je objavljeno, ispričavam se svima kojima sam dao nadu za nove izbore

Image

Konstitirajuće sjednice ipak će biti kako je i objavljeno od strane predsjednice RH.

24.12.2015.
14:07
VOYO logo

Namjerno ili ne, spletom okolnosti ili krivo prenesenih poruka, Stipe Petrina uzbunio je i obmanuo javnost objavivši na svom Facebooku kako su ga iz Tajništva Hrvatskog sabora obavijestili da će konstituirajuća sjednica, sazvana za ponedjeljak, 28. prosinca u 12 sati, biti odgođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list, voditeljica Službe za medije Hrvatskog sabora Marina Buntić Juričić objasnila je da se radilo o nesporazumu.

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Petrina obaviješten da se odgađa konstituirajuća sjednica Sabora

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Petrina obaviješten da se odgađa konstituirajuća sjednica Sabora

Nesporazum pri provjeri kontakata

"Ta informacija nije točna. Očigledno je došlo do nesporazuma prilikom telefonske provjere kontakta zastupnika Stipe Petrine kada je njegovoj tajnici rano jutros dana informacija da pozivnice sukladno proceduri mogu biti poslane tek nakon što Sabor fizički zaprimi Odluku predsjednice Republike o sazivanju prvog zasjedanja, koja je vremenski stigla nakon tog razgovora. Riječ je dakle o nesporazumu", priopćila je Buntić Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrina je u objavi na Facebooku napisao je kako ga je zvala kolegica iz stranke Hrid rekavši mu da je njoj iz Sabora potvrđeno da će sjednica biti održana najavljenog datuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrina: Više ne znam što da mislim

"Dakle, uistinu više ne znam što da o svemu mislim? Mene još nitko nije kontaktirao da me obavijesti o terminu sjednice poslije jutrošnje obavijesti da se još ne zna hoće li se održati. Nadam se da hoće u toku dana", napisao je Petrina.

On je prethodno već 'razradio' dva moguća scenarija zbog kojih bi konstituirajuća sjednica bila odgođena. Prvi, zbog pobune među zastupnicima Mosta nezadovoljnima dogovorom s Domoljubnom koalicijom. Drugi, jer se provjerava ima li mandatar Tihomir Orešković hrvatsko državljanstvo bez kojeg ne bi mogao postati premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je u oba slučaja Petrina, alkarskim rječnikom rečeno, pogodio "u ništa".

Večernji list / Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo