Potop u Varaždinu / Ipak izostao 'najveći pohod nakon Aleksandra Velikog': Makedonci izgubili sve i razočarani otišli iz Hrvatske

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

S obzirom na aktualno pitanje imena Makedonije, zbog čega su se probudile strasti u Grčkoj, euforični Makedonci predviđali su uspjeh vlastite rukometne repezentacije opisujući ga kao 'najveći pohod nakon Aleksandra Velikog'

25.1.2018.
16:48
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što nisu izgubili niti jednu utakmicu u skupini prvog kruga, Makedonija je u Varaždinu izgubila svaki susret. Ozljeda Kirila Lazarova i nedostatak širine u momčadi bili su ključni problemi.

Makedonci su uz Češku bili najugodnije iznenađenje prvog dijela prvenstva. Pobijedili su Sloveniju i Crnu Goru te remizirali s Njemačkom. Prenijeli su tri boda u Varaždin, gdje su krenuli s prvog mjesta, da bi na koncu završili kao posljednji šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Raula Gonzaleza, koji vodi i Vardar, potopljena je najprije od Španjolske s 11 razlike. Izgubili su zatim i od Češke, te naposljetku od Danske ponovo s 11 razlike. U prvoj utakmici drugog kruga ozlijedio im se lider Kiril Lazarov, bez čega Makedonija više nije bila ista momčad.

Euforija je u Makedoniji nastala već nakon prve dvije utakmice prvenstva. Najavljivali su "najveći makedonski pohod nakon Aleksandra Velikog". Bila je to posljedica aktualnog političkog pitanja promjena imena Makedonije, zbog čega su se probudile strasti u njihovom vječitom suparniku Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovi navijači pohodili su i Zagreb i Varaždin, gdje neki čak nisu mogli pronaći slobodnu sobu zbog najezde drugih navijača, ponajprije Slovenaca. No euforija je brzo spuštena na zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo