turistički promet /

Invazija navijača na Hrvatsku zbog rukometa: očekuju se dobre turističke brojke u siječnju, koji je tradicionalno slabiji od svih ostalih

Trenutačno je oko 68 posto popunjeno za iduća tri dana, dok bi normalna popunjenost bila oko 25 posto

13.1.2018.
19:00
VOYO logo

Tisuće navijača pristižu u Hratssku kako bi bodrili svoje reprezentacije. Pune se blagajne. Na porečkoj rivi kao da je ljeto. Terase pune, jede se i pije. Zastave otkrivaju da su grad okupirali navijači.

"Kad smo čuli da igramo u Poreču bili smo oduševljeni. Poznamo grad, Istru, bili smo ovdje nekoliko puta tijekom ljeta i proljeća, a sada smo prvi puta ovdje zimi", kazao je Kristian Hubril, Austrija. Sve utakmice su rasprodane, a najviše navijača stiglo je iz Norveške, preko 1000. I pravi su potrošači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Garantiram da su popili i pojeli više od bilo koje reprezentacije na svijetu, s njima nikad nije bilo problema", kazao je Igor Kubat, turoperater iz Norveške.

Splitski gosti uživali su u zalasku sunca. Varaždinski navijači i sami su se okušali u rukometu. Grad je miran i tih, ali mislim da će danas nakon utakmice svi biti glasni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagreb je stiglo oko 5 tisuća Makedonaca. I isto toliko Nijemaca. Nakon iznimno uspješnog adventa, nastavlja se dobar turistički rast i u siječnju. 

Trenutačno je oko 68 posto popunjeno za iduća tri dana, dok bi normalna popunjenost bila oko 25 posto.

"Ovakvi gosti koji nam dolaze su jako dobri i za lokalnu zajednicu  i to su gosti koji puno više troše nego inače", kazao je Alen Čalopek, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK.

Zato se očekuju dobre brojke u siječnju, koji je tradicionalno slabiji od svih ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukometno europsko prvenstvo koje se odvija u Hrvatskoj u četiri naša grada sigurno će doprinjeti povećanju turističkog prometa u siječnju koji nakon novogodišnjih blagdana uvijek splasne, ja vjerujem da će prvenstvo imati jedan vrlo pozitivan utjecaj", kazao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Najviše navijača očekuje se drugog tjedna u Zagrebu kada će prvenstvo biti u završnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo