Interpol hrvatskom MUP-u: Zašto je Hernadi još uvijek na tjeralici?

Iz sjedišta Interpola hrvatskim je vlastima sugerirano da povuku tjeralicu za Zsoltom Hernadijem, šefom mađarskog MOL-a, optuženom za podmićivanje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera.

6.6.2014.
10:47
VOYO logo

Odvjetnički tim Zsolta Hernadija, prvog čovjeka mađarskog MOL-a, ostvario je velik uspjeh kada je krajem prošle godine ishodio privremeno suspendiranje međunarodne tjeralice koju je za njim raspisao Interpol po zahtjevu hrvatskih vlasti. Sada je, kako piše Jutarnji list, iz sjedišta Interpola hrvatskim vlastima sugerirano da povuku tjeralicu za njim.

Jutarnji, naime, neslužbeno doznaje da je hrvatski MUP ponovno iz sjedišta Interpola dobio upit o tome zašto se i dalje inzistira da za Hernadijem bude raspisana međunarodna tjeralica, ako je nedavno oslobođen optužbe pred nadležnim sudom u Mađarskoj. Time je na određeni način od Hrvatske zatraženo da poštuje odluku suda u Budimpešti i povuče tjeralicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također neslužbeno, tome je listu rečeno da Hrvatska ipak to sigurno neće učiniti, jer se sljedećega tjedna na zagrebačkom Županijskom sudu očekuje potvrđivanje optužnice protiv Hernadija, a istodobno se čeka da Vrhovni sud objavi pravomoćnu presudu. http://www.jutarnji.hr/objasnite-nam-zasto-je-hernadi-jos-na-tjeralici/1197018/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo