Više nije u zemlji? /

Intenzivna potraga: Nestala djevojčica Allsa (5) prošla je ranije kroz Hrvatsku i na sigurnom je?

Image
Foto: Twitter

Sirijac je od kćeri razdvojen prije dva tjedna pa je veliko pitanje je li djevojčica uopće još na teritoriju Hrvatske

25.9.2018.
14:50
Twitter
VOYO logo

Hrvatska policija intenzivno traga za sirijskom djevojčicom Allsom (5) za koju njen otac tvrdi da je negdje na području Hrvatske s grupom migranata. 

Naime, prema riječima migranta W.G. iz Sirije, njega je od kćeri razdvojila hrvatska policija kada ga je uhvatila u trgovini na području Plitvica i vratila u Bosnu dok je malena Allsa ostala s iračkom obitelji i skupinom migranata u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije navode kako njihovi službenici provjeravaju navode koje im je dao otac djevojčice te da intenzivno tragaju za njom.

"Policijski službenici obišli su moguće lokacije na području Policijske uprave ličko-senjske. Također, tijekom jučerašnjeg dana policijski su službenici nastavili provjeravati i moguće lokacije, na području Policijske uprave karlovačke, koje bi se ne samo koordinatama već i opisom mogle dovesti u vezu s mjestom navodnog nestanka djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pristanak 43-godišnjeg sirijskog državljanina, policijski službenici su nastavili razgovor s njim, a kako bi prikupili što više informacija koje bi mogle pomoći u traganju za nestalom osobom. On se još uvijek nalazi na području Policijske uprave karlovačke, gdje je nakon jučerašnjeg dana prespavao.

Profil djevojčice za kojom policija traga objavljen je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba i vidljiv je na poveznici https://www.nestali.hr/default.aspx?id=22&osoba_id=8455

Traganje za djevojčicom i provjere informacija se nastavljaju", poručili su iz MUP-a. 

Hrvatska policija je prvotno demantirala njegove navode kazavši da nema prijavljen nestanak, no Sirijac je u ponedjeljak i formalno zatražio azil u našoj zemlji, a onda je krenula i opsežna potraga za njegovom kćeri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je nejasno i na kojem je točno mjestu razdvojen od Allse s obzirom da u Policijskoj upravi ličko senjskoj tvrde da nikada nisu postupala u trgovini u selu Smoljanac koje je migrant naveo. 

Prema neslužbenim informacijama, policija pretpostavlja da je djevojčica već prošla Hrvatskom te da je na sigurnom. Naime, kada je Sirijac prijavio nestanak svoje kćeri, nakon što je vraćen iz Hrvatske u Bosnu 21. rujna, kazao je da od nje razdovojen čak prije desetak dana što bi značilo da se sve odigralo oko 11. rujna, odnosno da je otada prošlo čak dva tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo