I LIJEČNICI NA UDARU / Teške optužbe u KB Dubravu dovele inspekciju: 'Izvanredno stanje ugrožava zdravlje i život medicinskog osoblja i pacijenata'

Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Ministarstvo zdravstva dopis je od DORH-a primilo 11. listopada 2022. Na pitanje zašto je trebalo gotovo pet mjeseci da se pokrene nadzor, odgovoreno nam je da su u tom periodu provodili čak 39 inspekcijskih nadzora, od toga 34 izvanredna, a u inspekciji radi samo pet viših inspektora

10.3.2023.
10:23
Željko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Zbog anonimne prijave u kojoj se navodi niz ozbiljnih optužbi, u Kliničkoj bolnici Dubrava traje nadzor inspekcije Ministarstva zdravstva, piše u petak Večernji list.

Optužbe govore o lošem vođenju pojedinih odjela, nezakonitom deficitu osoblja kao i dotrajaloj i neadekvatnoj opremi te neetičkom i seksističkom ponašanju pojedinih liječnika. Prijava potpisana s “Kirurzi KB Dubrava” na osam stranica opisuje navodno “izvanredno stanje na kirurškoj klinici KB-a Dubrava koje ugrožava zdravlje i život medicinskog osoblja i pacijenata”, a inspekciji je proslijeđena iz Državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRESENI SU SLUČAJEM, ALI... /

KB Dubrava o liječniku koji je brutalno napao, davio i bacio na pod medicinsku sestru: 'Ne možemo ga sankcionirati'

Image
POTRESENI SU SLUČAJEM, ALI... /

KB Dubrava o liječniku koji je brutalno napao, davio i bacio na pod medicinsku sestru: 'Ne možemo ga sankcionirati'

”S obzirom na to da se predstavka odnosi na Kliniku za kirurgiju, trebali biste razgovarati s predstojnikom klinike. Molim da pripremite presliku Statuta, Pravilníka o sistematizaciji radnih mjesta (prvu stranu i Kliniku za kirurgiju), broj i popis sestara (medicinske sestre, prvostupnice, diplomirane), liječnika (po specijalizacijama) za svaki odjel/zavod posebno, ugovor s HZZO-om u dijelu Klinike za kirurgiju, broj ugovorenih kreveta i stvaran broj, liste čekanja za operacije Zavoda za ortopediju i traumatologiju (hitne, planirane). Molimo da nam pripremite očitovanje po točkama”, zatražili su zdravstveni inspektori od bolničke uprave uoči višednevnog nadzora, koji je trajao i jučer.

Ministarstvo zdravstva dopis je od DORH-a primilo 11. listopada 2022. Na pitanje zašto je trebalo gotovo pet mjeseci da se pokrene nadzor, odgovoreno nam je da su u tom periodu provodili čak 39 inspekcijskih nadzora, od toga 34 izvanredna, a u inspekciji radi samo pet viših inspektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ravnatelja KB-a Dubrava doznajemo da je riječ o anonimkama zaprimljenima u lipnju i listopadu 2022., ali da unutarnja kontrola nijedan od navoda nije potvrdila, piše novinarka Večernjeg lista Romana Kovačević Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike