NAKON SEVERININA REŠETANJA / Inicijativa Spasi me više ne želi surađivati s ravnateljicom Poliklinike za zaštitu djece: 'Bilo je uznemiravajućih svjedočanstava'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXELL

Inicijativa #SPASIME osjeća duboku zabrinutost zbog povećanog broja svjedočanstava o uznemiravajućim iskustvima žrtava obiteljskog nasilja tijekom obrada njihovih slučajeva u Poliklinici za zaštitu djece Grada Zagreba

21.9.2021.
22:20
Sanjin Strukić/PIXELL
VOYO logo

Inicijativa Spasi me oglasila se na svom Facebook profilu povodom nadolazeće konferencije koju organizira Ministarstvo socijalne politike. Iz Inicijative ne žele sudjelovati na toj konferenciji jer će ondje biti ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Gordana Buljan Flander.

U objavi s Facebooka naslovljenoj 'Što se događa u Poliklinici za zaštitu djece Grada Zagreba?' koju prenosimo u cijelosti, objašnjavaju zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON BOMBASTIČNOG INTERVJUA /

Ministarstvo potvrdilo: Nakon teških optužbi Severine, pokreće se nadzor nad Centrom za socijalnu skrb

Image
NAKON BOMBASTIČNOG INTERVJUA /

Ministarstvo potvrdilo: Nakon teških optužbi Severine, pokreće se nadzor nad Centrom za socijalnu skrb

Uznemirujuća svjedočanstva žrtava obiteljskog nasilja

"Poštovane članice i članovi, žrtve nasilja koje nam povjerenje dajete već godinama, administratorice i administratori bez kojih grupa #SPASIME ne bi živjela, suradnice, suborkinje, suradnici, suborci, novinarke i novinari koji nas pratite da biste izvještavali o stanju na terenu, te sudionice i sudionici sustava koji ste u grupi informacija radi, hvala vam na višegodišnjoj suradnji i praćenju. Važno nam je iznijeti i javno da inicijativa #SPASIME osjeća duboku zabrinutost zbog povećanog broja svjedočanstava o uznemiravajućim iskustvima žrtava obiteljskog nasilja tijekom obrada njihovih slučajeva u Poliklinici za zaštitu djece Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Glasovi žrtava ne smiju ostati zanemareni'

Iako su takva svjedočanstva postojala i ranije, pa i od početka rada inicijative #SPASIME, ovaj val, potaknut objavama serije tekstova novinarke Jelene Jindre na portalu H-Alter, a posebice medijski izuzetno praćenog slučaja Severine Vučković, ne može i ne smije ostati nezamijećen. S obzirom na predstojeću konferenciju koju organizira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a na kojoj je jedna od panelistica i ravnateljica spomenute poliklinike, inicijativa #SPASIME, kao glas žrtava obiteljskog nasilja, tu činjenicu u ovom osjetljivom trenutku smatra duboko konfliktnom, te ovom prilikom moli nadležne u ministarstvu, kao i novu gradsku vlast pod čijim ingerencijama je i poliklinika, da razmotre slučaj i otvore razgovor na tu temu, putem mehanizama koje posjeduju.

Glasovi žrtava obiteljskog nasilja ne smiju biti zanemareni. Svjedočanstva žrtava o institucionalnom nasilju u instituciji tako ključnoj za rad s djecom i ženama žrtvama obiteljskog i seksualnog nasilja duboko uznemiruje ne samo inicijativu #SPASIME, već i širu javnost. Članice inicijative iz navedenih razloga neće sudjelovati na spomenutom panelu, kao znak potpore žrtvama u čija svjedočanstva vjeruju", stoji u objavi inicijative Spasi me.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo