ČEKA NAS UŽASNO TEŠKA ZIMA /

Imamo li uopće strategiju? Mnogi hrvatski ugostitelji iskorištavaju situaciju i dižu cijene: 'Dovode nas na loš glas'

Medak ističe da je objektima koji se bave cateringom bilo izrazito teško te ih je više od 600 zatvoreno

14.8.2022.
23:29
VOYO logo

Hrvatska je proteklog mjeseca s 12,1 postotnom inflacijom probila rekord, a zbog pojačane potrošnje koju generira turizam najavljuje se još veća stopa rasta inflacije. Vlada je još u srpnju najavila da na jesen stižu nove mjere zbog rekordne inflacije.

Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja kaže kako su u zadnjih nekoliko dana poskupjele sve ulazne sirovine za 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će teško poslovati ovu zimu. Jedini način da se troškovi smanje je da se posluje s jeftinijim sirovinama i da se uloži više rada u to jelo koje na primjer radimo i da je to jelo isti finalni proizvod na koji je kupac navikao plaćati", kaže Medak za RTL Danas.

Image
MNOGI SU NA RUBU EGZISTENCIJE /

Inflacija gazi, a najgore tek dolazi? 'Na koncu mjeseca u novčaniku ostaje sve manje novca'

Image
MNOGI SU NA RUBU EGZISTENCIJE /

Inflacija gazi, a najgore tek dolazi? 'Na koncu mjeseca u novčaniku ostaje sve manje novca'

Prestigli smo dosta zemalja po rastu cijena

Bez obzira na to što imamo rekordnu turističku sezonu, Medak smatra kako ona ne može nadoknaditi poslodavcu rast cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi dižu cijene i dok jako puno njih diže cijene samih proizvoda samim time nas dovodi na loš glas", rekao je Medak i dodaje da smo već davno prestigli neke zemlje po rastu cijena.

Mnogi iskorištavaju novonastalu situaciju, ali i činjenicu da je u jeku turistička sezona pa se kave piju po enormnim cijenama, s tim se slaže i Medak.

"Sigurno jako puno ljudi diže cijene , ali i pada im i broj izdanih računa naspram 2019. godine. Svi koji dižu cijene će jednako tako imati i pad potražnje."

Objekti koji se bave cateringom biti će jako teško

Jesen i zima stižu, a računi za struju i plin su nikada veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovu jesen će biti užasno teško. Jedina strategija, ovako laički rečeno, je da se ljudi šuljaju i da se minimiziraju i optimiziraju se svi troškovi. Znamo da nam je turizam neuništiv i činjenica je da turistima možemo naplaćivati skuplje za tu kvalitetu koju dajemo tako da s te strane kada prođe sezona biti će izrazito teško."

Medak ističe da je objektima koji se bave cateringom bilo izrazito teško te ih je više od 600 zatvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo