divna priča / Imamo super vijest, sjećate se malog Ivana? 'Imam bubreg i ovo mi je prvi rođendan s prijateljima'

Image
Foto: Arhiva / RTL Direkt

'Nikada do sada nije slavio rođendan u igraonici, nikad ga nije slavio s prijateljima iz razreda'

5.2.2019.
16:36
Arhiva / RTL Direkt
VOYO logo

Cijelu prvu godinu života proveo u bolnici jer je rođen s kroničnim zatajenjem bubrega, a kao posljedica toga razvila se i bolest mekanih kostiju. Ni dana nije bio s vršnjacima u školskoj klupi, a iza njega je 15 operacija i devet godina dijalize svakih četiri sata. Lani u veljači u Padovi su mu presadili bubreg mame Kristine (31), a Ivanovo tijelo izvrsno ga je prihvatilo.

Tako smo izvještavali ljetos o Ivanu Sabolu koji je nedavno proslavio svoj prvi rođendan s prijateljima u igraonici u Maloj Subotici kraj Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znaš, ja sam ti jako sretan. Imam bubreg i ovo mi je prvi rođendan s prijateljima", rekao je maleni heroj za 24sata. U posjet mu je došao i policajac Kristijan Srpak kojemu se dječak odmah bacio u naručje. 

Naime, Kristijan je ovogodišnji dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, a Ivanu je pomogao u njegovu ozdravljenju. Podsjetimo, za Ivana je prikupio 80.000 kuna unatoč operacijama koljena, a čim je čio da obitelj Sabol treba novac za troškove transplantacije bubrega u Padovi, odlučio je za njega trčati maratone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki pretrčani kilometar stimulirao se sa 100 kuna te uplati na račun humanitarne akcije.

"Ja sam sretan kad  njega vidim sretnog. Nikada do sada nije slavio rođendan u igraonici, nikad ga nije slavio s prijateljima iz razreda. Za neke je zaboravio i kako se zovu jer mu je učiteljica, zbog bolesti, dolazila kući", kazao je Srpak za 24sata. Pamti i njihov prvi susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo