Karamarko u Zadru dočekao i izljubio Gotovinu

Generala Antu Gotovinu na zadarskom Forumu dočekalo je oko 10.000 ljudi.

24.11.2012.
10:37
VOYO logo

Generala Antu Gotovinu u Zadru na Forumu dočekalo oko 10.000 ljudi. Govoreći o povijesti, Gotovina je rekao da je hrvatski narod bio najjači kad je bilo najteže, pa tako i '91. kada je zemlju napao daleko jači protivnik. Zbog toga je borbu u Domovinskom ratu usporedio s biblijskom pričom o Davidu i Golijatu.

Donoseći oslobađajuću presudu, ocijenio je Gotovina, međunarodna zajednica 16. studenog potvrdila je da su Oluja i Domovinski rat bili obrambeni i da su hrvatske namjere i obrana bili čisti. Zaključio je da je tog dana studenog završen rat te da je zaključeno jedno poglavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svanulo je, jutro je u Hrvatskoj", poručio je Gotovina okupljenim Zadranima.

Nakon govora otišao je u crkvu Svete Marije zajedno sa sestrama benediktinkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru Gotovini uručena povelja počasnog građanina Zadra, o čemu je Gra donio odluku još 2001. godine, a primio je i godišnju nagradu Grada Zadra iz 2011. godine.

General je u subotu ujutro najprije bio u Domu Županije, gdje ga je primio zadarski župan Stipe Zrilić, a tamo su bili gradonačelnici i načelnici općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trebamo stvarati bolje društvo za buduće naraštaje'

"Od Zagreba putem do Zadra, Pakoštana. Sretan sam ono što vidim. Lijepi Grad Zagreb koji je puno ljepši nego što je bio, autocestom dolazim na more i vidim sve te gradove i općine kako se razvijaju. Stvarno imamo sve što nam je potrebno. Trebamo samo gledati naprijed i uživati u tome i stvarati bolje, još bolje za naše buduće naraštaje. To je ispred nas", istaknuo je Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijama kod župana, Gotovina je bio na misi koju je u katedrali Svete Stošije predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Lapsus na misi: Slavni vitez od Pakistana

Govoreći o ulozi generala i branitelja u Domovinskom ratu na čelu s dr. Franjom Tuđmanom mons Puljić je usporedio generale Gotovinu i Markača sa srednjovjekovnim vitezovima koji su velikom žrtvom u ratu i nakon njega obranili svoju i našu čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A jedan je od njih danas je među nama, slavni vitez od Pakistana, oprostite, Pakoštana, Ante Gotovina", kazao je mons Puljić čiji je lapsus nasmijao okupljene, piše Slobodna Dalmacija.

Gotovina se u Zadru, između ostalih, susreo i s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. Sreli su se na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, ali i na Kalelargi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Karamarkovim riječima, s Gotovinom će se opet sastati u Zagrebu. No, kako je kazao, to ne znači da će se general Gotovina priključiti njegovoj stranci.

"Iako, volio bih jednog dana ako se odluči baviti politikom da to bude politika koja je vodila, kao i stranka koja je vodila obrambeni rat i negdje na tragu političkoga učenja Franje Tuđmana za kojeg znam da ga jako respektira", izjavio je Karamarko za Radio Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava u Đurđevacu

Nakon tjedan dana provedenih u Zagrebu, general Mladen Markač u subotu oko 16 sati došao je u svoj rodni Đurđevac.

Na središnjem trgu u Đurđevca generala Markača dočekalo je oko 2.000 ljudi. Za slavlje su pripremljena dva vola, a i dijelit će se i kolači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da vas vidim, hvala što ste cijelo vrijeme bili uz mene", poručio je Markač okupljenima.

Prije dolaska na proslavu, Markač je zajedno sa suborcima na gradskom groblju položio vijenac palim braniteljima, a obišao je i grob svojih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo