'Ili neka Šeks ispuni svoju prijetnju ili nek' se povuče'

Hebrang ni po povratku s godišnjeg nije zaboravio Šeksovu prijetnju zbog izjave o tome da Hrvatska ide u krivom smjeru.

12.8.2011.
12:10
VOYO logo

Iako se vjerovalo da će sukob koji je između dvojice HDZ-ovaca Andrije Hebranga i Vladimira Šeksa, nastao zbog izjava nakon smrti Đure Brodarca, splasnuti tijekom godišnjih odmora, to se nije dogodilo.

Čini se, pak, da je Hebrang ozbiljno shvatio Šeksovu najavu da će stranačka tijela raspravljati o njegovoj izjavi da Hrvatska ide u krivom smjeru. Tvrdi, pak, da mu niti Jadranka Kosor niti Branko Bačić nisu još ništa rekli o Šeksovom sugeriranju da protiv njega pokrenu stegovni postupak. Pritom ističe da se preko takve Šeksove izjave ne može samo tako prijeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se jedan potpredsjednik javno obrecnuti na drugog potpredsjednika stranke, a da se onda prijeđe preko toga, jer to je jako ozbiljna politička stvar za HDZ. Šeks je sigurno temeljito razmislio prije nego što je to izrekao, on nije nikako nepromišljena osoba. Zato očekujem da se to raščisti do kraja. Ili neka Šeks realizira svoju prijetnju upućenu meni ili neka javno kaže da se povlači. Ništa ne smije ostati visjeti u zraku nedorečeno, stranka se jednostavno mora izjasniti. Naročito stoga jer je u jednim novinama netko iz vrha HDZ-a neslužbeno rekao da smo Sanadera zbog sličnih izjava izbacili iz stranke", izjavio je Hebrang za Novi list.

Stoga šef Kluba zastupnika HDZ-a očekuje da se čim završe godišnji odmori formira stranačko povjerenstvo koje će se baviti ovim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam pred tim tijelom braniti svaku svoju riječ što sam je napisao ili izrekao povodom tragične smrti Đure Brodarca", zaključio je Hebrang.

Vezani članci:

arti-201107140389006 arti-201107130816006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo