METROPOLA U PUNOM SJAJU / VIDEO Iduće četiri večeri Gornji grad će svijetliti kao Betlehem: 'Zagreb je City Break destinacija godine'

Početak proljeća Zagreb označava početkom trećeg Festivala svjetla

20.3.2019.
23:00
VOYO logo

23 svjetlosne instalacije na 20 lokacija u povijesnoj jezgri Zagreba, osim proljeća znače i početak intenzivnijeg predsezonskog turističkog prometa.

Iduće četiri večeri Gornji grad će svijetliti kao Betlehem - tunel Grič postao je čarobna šuma, kula Lotrščak svjetionik, u parkovima cvate svijetleće cvijeće, prvi je put osvijetljena i jedna crkva - ona svete Katarine, a da sve to vidite ne trebate potrošiti ni kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su oduševljeni. ''Bogatije je puno nego prošle godine. Bili smo i prošle godine, ove godine nam je baš prekrasno, i ova stabla su nam, fascinirani smo'', kazala je Anka, a Klara ističe: ''Meni se najviše sviđaju stabla s cvjetićima''.

''Počeli smo s Gričem - fantastično je dolje i sad smo tu malo šetali, jako je lijepo'', oduševljen je Željko, a Branko dodaje: ''Prvi put smo, htjeli smo prošle godine, ali nismo uspjeli stići, a sad ćemo vidjeti. Ideja je super, ali vidjet ćemo kakva je realizacija kad prođemo sve''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradom svijetli bezbroj lampica, istaknuo je zamjenik direktorice Turističke zajednice Grada Zagreba Luka Benko u razgovoru s našom reporterkom Aidom Šukuricom i pozvao sve da dođu i uživaju u Festivalu svjetlosti koji ove godine traje i dan duže.

Image

Uživati možete sve do nedjelje, od sedam sati navečer, a da festival privlači i turiste vidljivo je i iz brojki koje je iznio Benko, a koje su rasle u odnosu na godinu ranije: ''Imamo više od 30 posto dolazaka i 46 posto noćenja što su dobri rezultati''.

A turistička sezona tek se zahuktava, naime, do kraja godine Zagreb sprema još niz manifestacija – Cest is d'best, INmusic, Dvorišta … samo neke od njih, a niz zbivanja kreće od Uskrsa pa Benko zaključuje: ''Zagreb je City Break destinacija godine''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo