red bull - can you make it? / 'Idemo u nepoznato i ne znamo što nas čeka!' Upoznajte mlade snage koje će predstavljati Hrvatsku u avanturi života

Image
Foto: Stephan Bednaic

Trojica mladih Hrvata predstavljat će Hrvatsku na sedmodnevnom studentskom putovanju Europom, ali se neće smjeti koristiti novcem već pokojom limenkom Red Bulla i pregrštom dobre volje

9.4.2018.
13:53
Stephan Bednaic
VOYO logo

Naizgled obični studenti, zapravo su veliki pustolovi željni avanture, izazova i novih iskustava - što najviše dolazi do izražaja kad su tim. 

Veže ih želja za probijanjem granica - oni su drugi tim koji će predstavljati Hrvatsku na avanturističkom studentskom natjecanju "Red Bull - Can You Make It?". To je sedmodnevno putovanje Europom u kojem će sudjelovati 200 studentskih ekipa iz više od 60 zemalja svijeta, a posebnost tog putovanja je što vam za to ne treba novac, već samo pokoja limenka i, naravno, ono što Faulty team svakako ima - pregršt dobre volje, kreativnosti i želje za avanturom o čemu su, između ostalog, progovorili za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznajte Faulty Team

Tako će dečki iz Faulty teama, Marko Židić, Antonio Župan i David Vojak 10. travnja krenuti iz Manchestera prema konačnom odredištu, Amsterdamu. Sva trojica, inače, dolaze s različitih strana Hrvatske. Antonio je došao iz Zadra, David iz Karlovca, a Marko iz malog mjesta Orebić na Kineziološki fakultet u Splitu gdje su prepoznali, a na koncu i udružili snage. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ih je povezalo kao prijatelje, a u konačnici i kao tim, djelomično je zaslužna i velika strast za avanturom.

"Moja strast je sport i odnos sa sportašima. U slobodno vrijeme proučavam psihologiju sporta i općenito psihologiju ljudi. Kod Marka i Davida me privukla prvenstveno njihova iskrenost i dobrota, a kasnije sve ostale vrline i mane. Kao tim nas je povezao avanturistički duh, želja za probijanjem granica", ispričao je Antonio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Antonio Župan, 25, FOTO: Stephan Bednaic)

https://image.redbull.com/rbcom/052/2018-04-03/4e232a27-79a4-4f10-b9fd-f987256814bb/0010/1/950/633/1/faulty-team-antonio.jpg

David je u Split došao iz ljubavi prema rukometu koji trenira u Balić-Metličić akademiji. "Kod njih mi se sviđa to što imamo puno sličnih osobina, volimo sport, avanture, putovanja, zdrav život, druženja i zabavu. I mislim da nas to čini odličnim timom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(David Vojak, 20, FOTO: Stephan Bednaic)

https://image.redbull.com/rbcom/052/2018-04-03/305257d9-b784-48cc-9178-a2136a2ba972/0010/1/950/633/1/faulty-team-david.jpg

Marko je od malih nogu bio okrenut prema moru te je počeo jedriti s deset godina, a prije fakulteta bavio se jedrenjem na dasci. "Danas se u svoje slobodno vrijeme bavim jedrenjem, biciklizmom, planinarenjem, penjanjem i skijanjem. Kod Antonija i Davida me privukla njihova pozitivna energija, uvijek su veseli i nasmijani. Vjerujem da baš zbog toga odlično funkcioniramo kao tim", ističe Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Marko Židić, 20, FOTO: Stephan Bednaic)

https://image.redbull.com/rbcom/052/2018-04-03/cd703fcb-a2f9-450e-9bbb-a3918cef2e6f/0010/1/950/633/1/faulty-team-marko.jpg

Od zafrkancije do ozbiljne pustolovine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momci su za vrijeme ispitnih rokova imali dosta slobodnog vremena pa su tako igrom slučaja vidjeli putokaze London, Madrid. Znatiželjni kakvi jesu, odmah su krenuli istraživati, a ideja im se toliko svidjela da su se odlučili okušati u snimanju videa

"Antonio je zadnji saznao za to i bio je malo skeptičan oko svega, no kako je vrijeme odmicalo, dolazile su ideje za video i ideja o prijavi mu se svidjela. Uvijek smo spremni na nove izazove i željni avanture, a ovo natjecanje je baš tog tipa. Idemo u nepoznato i ne znamo što nas čeka. Kad smo dobili poziv od Red Bulla da smo izabrani, ostali smo bez riječi, iznenađeni i jako sretni", ispričao je Marko za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalno "Tim s greškom", simpatičan je, ali i simboličan način predstavljanja ove hrvatske ekipe s obzirom na to da su se u snimci za prijavu na natjecanje predstavili svojim manama, a ne vrlinama čime su, između ostalih kvaliteta, pridobili pažnju žirija.

Njihovu video-prijavu možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O problemima ne razmišljaju previše, kažu, plan će morati smisliti na licu mjesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo saznali da idemo, počeli smo sastavljati popis stvari koje bi nam mogle trebati, da ne bi nešto zaboravili. Razradili smo plan što prvo raditi kada dođemo u novi grad, na koje se vrste prijevoza prvo pokušati ukrcati, a koje ostaviti za kraj. Dva najstroža pravila su da ne smijemo imati mobitel i novac, imamo isključivo limenke Red Bulla koje mjenjamo za hranu, prijevoz i smještaj", objašnjava Marko.

Najveći strah? Strah od nepoznatog, ali kad udruže snage, spremni su za sve prepreke, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselimo se novoj avanturi, upoznavanju novih ljudi, novih mjesta i kultura. Ono što će nas gurati do kraja je naš natjecateljski duh i moto: 'Feel the fear but do it anyway' (Osjeti strah, ali ipak to učini)".

Avanturu Faulty teama moći ćete pratiti na njihovoj Facebook stranici kao i stranici Red Bulla. Ondje će svakodnevno objavljivati slike i snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izazov je zanimljiv sam po sebi pa je zainteresirao naše poznanike. Često dobijemo pitanja kako će to izgledati i kako se usudimo na takvo što", kazao je Marko, a na upit žele li što poručiti svojoj rastućoj fan bazi,imaju samo jednu molbu:

"Gledajte naše snimke i fotografije, lajkajte i dijelite objave na našim profilima jer nam to donosi dodatne bodove i dovodi nas bliže pobjedi!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...u što uopće ne sumnjamo. Dečki, sretno!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo