predsjednik stranke / Iako u SDP-u ne uživa potpunu podršku, Bernardić poručuje: 'Spreman sam preuzeti vlast'

Predsjednika još uvijek najjače oporbene stranke već tjednima nismo ništa čuli o gorućim temama. Davor Bernardić danas je uoči mise na zagrebačkom Stenjevcu, poručio da je SDP spreman preuzeti vlast

15.8.2017.
18:56
VOYO logo

Dok vladajućima građani broje grijehe, članovi najjače oporbene stranke više ih zamjeraju svom, prije devet mjeseci izabranom predsjedniku.

“Kad kritika počne prelaziti u destrukciju, kao što smo mogli vidjeti iz izjava nekih zastupnika zadnjih dana, to postaje nešto što je loše za SDP. Najbolje u životu je kad te podcijene, mene su četiri puta podcijenjivali, pa sam pobjeđivao, poslije vam to prijeđe u naviku”, govori predsjednik SDP Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu na zagrebačkom Stenjevcu Bernardić je pratio s bivšim članom SDP-a, ali i bivšim političkim učiteljem. No, dok Milan Bandić sada gleda u drugom smjeru, Bernardić o svom prethodniku - tajnovito.

“Sa Zoranom Milanovićem, on je hrvatski premijer, bio je hrvatski premijer, ima svoje mjesto u SDP-u i u kontaktu smo. Što to znači? Vi ćete procijeniti”, dodaje Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve glasnije se spominje da Milanović želi na Pantovčak pa čak i kao SDP-ov kandidat.

"Kad to bude tema na dnevnom redu, budite sigurni da ćete vi prvi znati,"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se Zoki nada čak i mjestu nositelja liste na Europskim izborima.

“Bernardić je u ovom trenutku smješten u okvir, komunikacijski, koji ga predstavlja kao osobu koja ne može dovoljno dobro voditi SDP. Iz takve situacije mora se izvući liderskim potezima, konkretnim akcijama koje će pozicionirati SDP kao glavnu opozicijsku stranku. U tome mu može pomoći Zoran Milanović svojim pojavljivanjem”, smatra politički analitičar Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, time bi mogao ugroziti i Bernardićevu poziciju koju od samog početka ljuljaju drugi članovi stranke.

Javno ga je kritizirala Milanka Opačić koja je smijenjena s pozicije potpredsjednice Sabora, Mirando Mrsić, koji je izrazio ambicije da zauzme njegovo mjesto, smijenjen je iz Odbora za rad. Mrsić u rujnu osniva svoju platformu Fokus, a Ranko Ostojić već je osnovao svoju - Pozitivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Bernardić radi na novom programu i danas poručuje - spreman sam preuzeti vlast. 

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike