I u kolovozu nas očekuju temperature iznad prosjeka

2.8.2011.
18:01
VOYO logo

Vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovaj i početak sljedećeg tjedna najavljuje većinom sunčano vrijeme, s temperaturama oko prosjeka za ovo doba godine. U kontinentalnim krajevima moguć je pokoji mjestimični pljusak, no na Jadranu vremenske prilike biti će idealne za uživanje u ljetnim radostima.

U razgovoru sa Zoranom Vakulom doznajemo kako nakon ekstremno toplog lipnja te vrlo toplog srpnja i dugoročne prognoze za kolovoz upućuju na barem prosječnu toplinu, u nekim dijelovima Hrvatske čak i više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pritom trenutačne prognoze ne upućuju na onako velika odstupanja kakva su bila u srpnju, ali svakako valja očekivati razdoblja i toplijeg i hladnijeg vremena'', rekao nam je Vakula.

Dodaje kako se u kolovozu očekuje nejednolik raspored količina oborina – od nastavka relativno suhog razdoblja, primjerice u središnjoj Hrvatskoj, do mjestimičnog znatnijeg pozitivnog odstupanja od prosjeka zbog mogućih obilnijih pljuskova, ponajprije u drugom tjednu u gorskoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznajemo i da dugoročne prognoze za jesen upućuju kako su moguće iznadprosječne temperature, ali ipak s manjim odstupanjem nego što će na kraju biti ljeto.

Vezani članak:

arti-201107290506006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo