Humanitarna akcija /

'I superjunaci trebaju pomoć': Teško bolesni Lucas ima samo jedan cilj, a vi mu možete pomoći!

Da bi se Lucas što prije oporavio pokrenuta je humanitarna akcija 'I superjunaci trebaju pomoć'

10.6.2018.
17:57
VOYO logo

I superjunaci trebaju pomoć, a u ulozi jednog našao se 8-godišnji Lucas Čačković, dječak za čije se liječenje novac skuplja humanitarnom akcijom. Lucas je s godinu i pol završio na operaciji vratne kralježnice nakon koje je ostao nepokretan. Na život u kolicima, kaže, već se naviknuo, ali od svog sna da samostalno hoda neće odustati. U tome mu i mnogi žele pomoći!

Lucas obožava sport i igrice, ne voli previše školu, ali voli svoje prijatelje i ima samo jedan cilj. "Najveća moja želja je da igram nogomet, a možda i rukomet kao moja seka", kaže Lucas Čačković koji je prije osam godina bio zdrava beba, a kada je bio star samo godinu i pol pojavili su se bolovi u vratu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro je uslijedila operacija vratne kralježnice od punih sedam sati. Nakon toga više nije mogao hodati. Sve do prošle godine kada je nakon neurorehabilitacije uz pomoć štaka napravio prve korake. 

"To je terapija robotima, oni to tako zovu. U principu imaju ti neki strojevi koji pomažu kod hodanja ili drugog oštećenja. Kad vidite bilo kakav napredak, to vam daje snagu i volju da se opet vratite i da probate ponovno i da vidite do kud će ići taj oporavak", kaže Lucasova mama Ivana Matas Čačković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se Lucas što prije oporavio pokrenuta je humanitarna akcija "I superjunaci trebaju pomoć". Dosad je skupljeno 40 tisuća kuna, a potrebno je još najmanje 50 tisuća za nastavak vježbi u Zagrebu.

Za njega je danas odigran neobičan nogometni turnir, kupovala se tombola i igrala njegova omiljena videoigra. I nisu se uključili samo oni koji ga poznaju. Ovom malom nogometnom sucu podršku su došli dati i glumci iz kazališta Kerempuh.

"Vidjeli smo kako je sad sudio ovaj Bubble Football tako da nije nam baš svejedno, ali nadamo se da bude blag prema nama. Potrudit ćemo se i mi pomoći koliko možemo, barem da se Lucas zabavi, da se svi zajedno zabavimo i da širimo dobru vibru", poručio je glumac Matija Šakoronja.  

A ta dobra vibra Lucasu bi mogla pomoći da na jesen u drugi razred krene sam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete pomoći i uplatom donacije na humanitarni račun: HR3024020061500063457 pod udrugom Krug ljubavi koji je aktivan do 5. srpnja 2018.

Donirajmo za nastavak neurorehabilitacije robotikom koja će ovom superjunaku olakšati život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o akciji doznajte i putem facebook stranica I super junaci trebaju pomoć i Krug ljubavi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo