potpuna nevjerica / I ovaj njemački bračni par žrtva je hrvatskog pravosuđa, kupili kuću 'bez rizika': 'Naš hrvatski san je gotov'

Image
Foto: Thinkstock / Ilustracija

U atmosferi potpune nevjerice (jer su kuću 2006.godine Erna i Ernst Schumacher uredno platili 47 tisuća eura), ovaj bračni par sam je po kiši u srijedu iznosio namještaj van i krcao ga u kamion

17.1.2018.
16:16
Thinkstock / Ilustracija
VOYO logo

Iz 'potleušice', malene neugledne kućice od jedva 50 kvadrata, u srijedu je na Viru deložiran njemački bračni par Schumacher. U atmosferi potpune nevjerice, jer su kuću 2006.godine Erna i Ernst Schumacher uredno platili 47 tisuća eura, ovaj bračni par iz Ulma, roditelji osmero djece, sami su po kiši u srijedu iznosili namještaj vani i krcali ga u kamion, piše Slobodna Dalmacija.

Općinskom sudu u Zadru predan je zahtjev za odgodu ovrhe pa nitko zapravo nije vjerovao da će se ovrha provesti. Naime, zatraženo je izuzeće ovršne sutkinje Dubravke Novaković i predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov jer je predmet još uvijek na rješavanju na Europskom sudu pravde u Luxembourgu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko i ništa, pa ni deseci ljudi okupljeni ispred kuće obitelji Schumacher ili članovi udruge Veronika Vera koji su sudskog ovršitelja Vjekoslava Mitrovića uvjeravali da postupa nezakonito, nije uspjelo zaustaviti izbacivanje obitelji. 

Inzistiralo se na potpunom iseljenju i, kako piše Slobodna Dalmacija, unatoč kiši, potpunom razmontiranju kuhinje i izbacivanju svih elemenata iz kuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je prisutne stjerala iza žice, a novi vlasnik kuće Branimir Petravić ni na koji način nije reagirao na pozive i povike.

"Erna i Ernst Schumacher su žrtve hrvatskog pravosuđa. Kuću na Viru su kupili od Josipa Gržete i u Zadru su angažirali odvjetnika da ih uknjiži. Platili su i porez, odvjetnike, legalizaciju i sve što se od njih tražilo. Odvjetnik Miše Papić ih je godinama uvjeravao da nemaju razloga za brigu, čak i napismeno, no u ZK odjelu je kao vlasnik stalno bio uknjižen Joso Gržeta, čovjek koji im je prodao kuću. (...)", između ostalog je objašnjavala okupljenima Nada Landeka iz udruge Veronika Vere, koja pomaže žrtvama pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuću je na dražbi za deset tisuća eura kupio Branimir Petravić iz Kutine, koji u srijedu na deložaciji ni sa kime nije htio razgovarati i samo je sudskom ovršitelju ponavljao da se ovrha treba odmah provesti.

"Moj hrvatski san je gotov", bilo je sve što je shrvana Erna Schumacher uspjela izustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da su Petraviću Ernina djeca nudila 20 tisuća eura nakon što je kuću kupio za deset tisuća. Željeli su da im roditelji zadrže kućicu na Viru, a na ovaj način bi Petravić zaradio deset tisuća eura. No on je to odbio i kuću oglasio na prodaju za 47 tisuća eura, piše Slobodna Dalmacija.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo