I MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ BILI NAPETI, POPILI SU 11 BOCA VODE: / 'Bilo je k'o bog! I on je zadovoljan'

Debata između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića bila je u petak itekako užarena. Tome u prilog govori i činjenica da je u studio tijekom emisije doneseno 11 boca vode od pola litre.

13.8.2016.
11:17
VOYO logo

Nakon dva sata duge debate u HRT-ovom studiju oba kandidata bili su zadovoljni, piše Novi list. Tako je na pitanje kako je debatom zadovoljan i kako je bilo, predsjednik SDP-a Zoran Milanović uz smiješak je kratko kazao: "K'o bog!"

"Znači, zadovoljni ste", pitali su novinari. "Zadovoljan je i on", odgovorio je Milanović i za svoga suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef HDZ-a isto je bio nasmiješan ali mu je barem komentar bio malo opširniji. "Mislim da je bilo korisno za dizanje demokratskog standarda u Hrvatskoj", rekao je.

Upitan misli li da će debata imati utjecaja na tijek skorih izbora, kazao je "Vidjet ćemo. Nadam se da hoće." "Dotakli smo puno tema, govorili dva sata i mislim da je bilo korisno za Hrvatsku. Idemo svi skupa naprijed", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLITIČARI PRATILI DEBATU: /

'Da i jedni i drugi nisu bili na vlasti, bilo bi ih milina slušati. Pa koliko dugo će to?'

Image
POLITIČARI PRATILI DEBATU: /

'Da i jedni i drugi nisu bili na vlasti, bilo bi ih milina slušati. Pa koliko dugo će to?'

Nesvakidašnji događaj na Prisavlju

Na to da se sinoć na HTV-u događalo nešto posebno i neuobičajeno, ukazivao je veliki reflektor što je sjao ispred bloka B-30. Na porti HRT-a nalazio se popis sa desetak fotoreportera i nekoliko novinara. Debata je na noge digla i kompletno ljudstvo Informativnog medijskog servisa (IMS) HRT-a te čelnih ljudi javnog servisa. Šefica IMS-a Katarina Periša Čakarun u 18.56 sati dijelila je zadnje upute kamermanima zaduženim da snime dolazak čelnika SDP-a i HDZ-a.

Već prije 19 sati na Prisavlje su stigli članovi SDP-ova tima, Danica Juričić i Bojan Glavašević, a potom i HDZ-ovci te njihov glasnogovornik Ivan Jabuka. Novinari su bili smješteni iza debelog stakla pa kontakt s Milanovićem i Plenkovićem nije bio moguć. Zanimljivo je da su stranački timovi debatu gledali odvojeno, jedni u sobi glavnog ravnatelja, drugi u dvorani gdje zasjeda Programsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto iza 19 sati stigao je Milanović, a potom i Plenković. Novinari ga pitaju ima li tremu, što on s osmjehom poriče.

Što se događalo do ulaska dvojca u studio, ne zna se. Fotogrfiranje u sobi za šminkanje nije dozvoljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je bio boks meč, bilo bi izjednačeno

Uoči debate fotografi su dobili malo vremena za fotografiranej, a potom je Mislav Togonal započeo emisiju.

Na početku su suparnici hvalili jedan drugoga, ali s vremenom je rasprava postala sve žešća. Jedan je pazio da njime ne ovladaju emocije, dok se drugi trudio pokazati kako ih uopće ima. Obojica su djelomično i uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se radilo u boksu, bilo bi izjednačeno. A zatim, kada se činilo da je svemu došao kraj, Togonal je najavio produžetke - još 40 minuta! Ili su mislili da je ostalo još dosta materijala, ili su se uplašili da više neće imati sličnu priliku", piše novinar Novog lista navodeći kako o tome da je debata bila užarena puno govori i podatak da je dvojac tijekom nje popio 11 polulitrenih boca vode.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo