I HOTELI I APARTMANI JOŠ UVIJEK PUNI, OVO ĆE BITI REKORDNA GODINA: / 'Baš nas briga za kišu, Hrvatska je zemlja iz snova'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Marijan Susenj

Bol na Braču dupkom je pun turistima. Nikome od njih ne smetaju kišni oblaci ni kiša.

23.9.2016.
10:11
PIXSELL/Ilustracija, Marijan Susenj
VOYO logo

"Ovo je baš lijepo vrijeme za sve ono što smo planirali napraviti na našem odmoru. Malo kiše, malo sunca, ugodno toplo i kao stvoreno za obilaske, izlete, šetnje i pješačenje, što nam je pravi užitak na Braču. Za naše društvo, koje je prvi put stiglo u Hrvatsku iz Kanade, ovo je odmor iz snova. Mir, opuštanje i aktivnosti koje volimo. A Brač i ova regija imaju toliko toga zanimljivog da ne stignemo ni primijetiti je li nebo vedro ili oblačno. Čini nam se da to više smeta domaćima nego gostima", kaže za Slobodnu Dalmaciju Kanađanka Emily, jedna od 3500 gostiju svih nacionalnosti koji se trenutno odmaraju u Bolu. Unatoč oblacima i kiši u Bolu kažu nikad bolji rujan nisu imali, a svi kapaciteti su puni.

Gosti sa sjevera Europe kišne oblake i kapi na koje se domaći bune ni ne primijete, a zadovoljni su i ostali. I baš nitko ne prigovara na odmor u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ljepše nam se kupati pom kiši'

"Nama je najljepše kupati se po kiši jer more je ugodno toplo, a ovu boju mora nigdje nismo vidjeli. Imamo mi u Australiji plaža, ali ovo je nešto posebno. Prvi smo put u Hrvatskoj i svima ćemo je preporučiti. Nismo u rujnu došli radi kupanja, znali smo da je to početak jeseni, pa baš zato je svaki dan u kojemu možemo u more za nas dobitak", komentira 23-godišnja Australka Juliet koja je na ljetovanju s društvom.

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Marijan Susenj

Turisti bicikliraju, idu na izlete, obilaze različite znamenitosti, a sretni se što se tu i tamo mogu i okupati

Nude se i bonus usluge

Njeni prijatelji pritom hvale hranu, ali kažu i da im aktivnosti ne nedostaje. "Mi jesmo mladi, ali u Bol nismo došli zbog ludih provoda niti nam nedostaju. Cijeli dan imamo nešto zanimljivo raditi, vozimo bicikl, pa onda idemo na izlete. Bili smo u Splitu, na Krki i Hvaru, ali ovdje nam je najljepše. Opet bismo u rujnu došli ovdje, ništa nam ne smeta poneki kišni dan", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz brojne turiste i brojni turistički djelatnici tvrde kako će zarada biti odlična. Zbog velikog interesa, napominju nisu ni cijene morali spuštati, pa su gostima ponudili i neke bonus usluge poput različitih besplatnih tretmana i izleta. Ni, ugostitelji se ne žale, jer - i restorani su puni.

"U Bolu je još uvijek na kraju rujna svaka druga registrirana postelja puna i prezadovoljni smo gostima. Evo, jučer smo registrirali 600.000 noćenja, a uskoro ćemo primiti i stotisućitog gosta, što je prvi put u povijesti turizma Bola", ističe Markito Marinković, direktor TZ-a Bola, koji navodi da Bol već ima 60 kuća s bazenima za iznajmljivanje, koje su pune do polovine listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo