I DALJE BEZ ODLUKE U ČLANOVIMA EKSPRETNE SKUPINE ZA KURIKULARNU: / 'U ovom trenutku smo odlučili da ipak uzmemo 'time out'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
3.4.2018.
23:51
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

„Imali smo više tema osim same rasprave o članovima i potencijalnom voditelju ekspertne radne skupine, te smo analizirali izmjene zakona o odgoju i obrazovanju koje idu u Sabor. Ono gdje smo ipak uzeli 'time out' je da još jednom pomislimo prije donošenja konačne odluke oko članova i voditelja Ekspertne radne skupine. To će sve biti u onom roku koji je natječajem predviđen“, rekla je večeras novinarima ministrica Divjak, nakon sjednice koja je počela u 14 sati, a završila oko 22 sata.

Upitana gdje je zapelo, rekla je da moraju imati višu razinu suglasja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako toga nema, onda dovodimo u pitanje na koji način te će se taj proces kao takav voditi, a svima nam je stalo do toga da smo sigurni, ne samo u voditelja, nego u svako ime svakog člana radne skupine“, dodala je.

Divjak je rekla da su u tom smislu raspravljali, a bilo je i malo dužih stanki s obzirom da je premijer Andrej Plenković koji predsjeda Posebnim stručnim povjerenstvom, 'u paraleli imao i druge sastanke'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U ovom trenutku smo odlučili da ipak uzmemo 'time out', to su dva dana, da dobro promislimo i da nakon toga donesemo odluku“, zaključila je Divjak.

Za članove ERS-a prijavilo se 105 kandidata a njih 97 je zadovoljilo uvjete, dok je za voditelja ERS-a uvjete zadovoljilo šest od deset prijavljenih. Navodno najveći prijepor je oko državnog tajnika u Ministarstvu znanosti Matka Glumčića za kojeg, prema medijskim navodima, ministrica ne želi da bude voditelj skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo