Potpuna katastrofa! Slavonija tone u izolaciju

Od 15. travnja, a najkasnije od 1. svibnja dio Slavonije gotovo da će ostati bez željezničkog prijevoza.

28.3.2014.
11:07
VOYO logo

Radi uštede u putničkom prijevozu brojni će, do sada ne tako rentabilni vlakovi biti ukinuti, a nakon što su u prosincu 2012. godine Hrvatske željeznice Slavoniju izolirale od Mađarske i ukinule 135 godina staru željezničku vezu između Budimpešte i Sarajeva preko Osijeka, sad će željeznički prijevoz iz Slavonije i Baranje i prema njoj ostati na još klimavijim nogama, piše Glas Slavonije.

U planu je ukidanje nekih linija i to radi uštede nakon što je Putnički prijevoz HŽ-a ostao bez 135 milijuna kuna, a što nam je potvrdio i Romeo Tomac, glavni povjerenik Sindikata željezničara Hrvatske. To znači samo jedno – rezovi koji će za sobom povući brojne posljedice pa i gubitak radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusi su jeftiniji

"Dobili smo prijedlog prema kojem će samo jedan par vlakova voziti prema Erdutu i natrag radnim danom, a prijedlog je i da Podravka vozi petkom do Osijeka i ponedjeljkom da se vraća natrag. Vlak do Vrpolja studente bi dovezao nedjeljom i to je sve što se tiče vikenda u tom pravcu. Baranjska strana također će ostati desetkovana. Taj prijedlog još treba odobriti Ministarstvo prometa, a strahujemo da će doista do toga i doći jer je upravo Ministarstvo zapovjedilo 135 milijuna kuna uštede na putničkom prijevozu, i to ukidanjem nerentabilnih željezničkih linija", rekao je Tomac.

Restrukturiranje HŽ Prijevoza neće značiti samo ukidanje dijela vlakova u Slavoniji, već i u ostatku Hrvatske. Vjerojatno će se vikendom prorijediti vozni redovi u cijeloj zemlji, a do manjih mjesta do kojih su stizali vlakovi, sad će se putnici voziti autobusima, što je jeftinija varijanta. Navodno će se ukinuti i vlak za Zadar te će voziti samo do Knina, dok će biti prorijeđene i manje linije do Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.glas-slavonije.hr/230503/1/Podravka-u-Zagreb-nece-voziti-vikendom-do-Erduta-samo-jedan-par-vlakova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo