afera sms / Htjeli ga optužiti za tešku korupciju? Plenković nije zabrinut, oporba tvrdi da su to HDZ-ove dvorske igre

'Aparat se ne koristi za stranačke obračune, nitko nema tu namjeru'

24.10.2018.
18:55
VOYO logo

Nakon što je tjednik Nacional otkrio da su kod uhićenog osumnjičenog krivotvoritelja Franje Varge pronađeni lažirani dokumenti kojima se htjelo optužiti premijera Plenkovića za tešku korupciju - on poručuje da tko god to radi - neće uspjeti. U oporbi vjeruju da je tu riječ o unutarstranačkoj borbi u HDZ-u i skretanju pažnje s drugih afera.

Jutros na sjednici Vlade premijer dobro raspoložen, baš kao i sinoć. A i poslijepodne u Makarskoj – kao da ga zabavlja mogućnost da ga je netko lažiranim dokumentima htio srušiti s vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li se čuli s Markićem?

"Nisam, u redovitom smo kontaktu.",. kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme oporba u Saboru na nogama. Uz poruku da se zapravo radi o HDZ-ovom dvorskim igrama. 

SDP-ov Jovanović u sabornici je performansom podsjećao na HDZ-ove afere, pa i na SMS aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Afera SMS očito za cilj ima cilj dvije stvari: jedna je unutarstranački HDZ obračun, druga je zataškavanje afere borg”, kazao je Jovanović.

“Dovoljno vam je i vidjeti koliko HDZ to pokušava otkloniti od sebe iako su apsolutno svi vodeći političari u HDZU na nekakav način involirani i to govori koliko su nam institiucije porozne i to je zaista za zabrinuti se”, dodaje Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijeru vjerni ministri očekivano uvjeravaju.

“Aparat se ne koristi za stranačke obračune, nitko nema tu namjeru, ali u svakom slučaju ako ovakve stvari postoje, ako netko fabricira, lažira dokumente da bi destabilizirao premijera ili Vladu mislim da to treba dobiti svakako svoj pravosudni epilog”, poručuje ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoje mnoge političke silnice koje bi htjele srušiti i srušiti ovu Vladu i premijera Plenkovića, no naravno da nas to ne brine", dodaje Lovro Kuščević.

No, Milijan Brkić koji poznaje i pritvoreni dvojac - osumnjičenog krivotvoritelja Vargu i dojavljivača Curića koji mu je kum i prijatelj, ni danas nije bio u Saboru. A nakon što je potvrdila da se i njezin savjetnik Vlado Galić sastajao s Vargom - ne oglašava se ni predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo