HEDONIZAM U ISTRI / Hrvoje Vojković u Oprtlju iznajmljuje luksuznu vilu. Banožić mu u tom mjestu odobrio prodaju vrijedne nekretnine?

Image
Foto: Screenshot Instagram/Sancta Maria/Goran Stanzl/PIXSELL

Wellness, bazen i luksuz za 12 osoba po cijeni od gotovo 5800 eura na tjedan. Vilu oglašavaju opisima da ima organski vrt i ponudu koju cijene hedonisti dubljeg džepa. Isplivava da je u tom mjestu Vojković došao do nekretnina čiju je kupoprodaju potpisao prvo Banožić, a potom ministar Horvat

29.2.2024.
14:44
Screenshot Instagram/Sancta Maria/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Tulipane nikad nije posadio - ovako bi se pojednostavljeno moglo prevesti zašto su u četvrtak uhitili Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i nekadašnjeg šefa Croatia osiguranja. Čovjek za koje je nekadašnji stranački šef HSLS-a Darinko Kosor rekao da je "materijalni Buda" našao se na meti Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) po čijem je nalogu Vojković uhićen i to navodno zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave.

Naime, sumnjaju da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikad nije posadio i to u razdoblju od 2020. do 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nakon svoje bogate karijere u kojoj je prošao kroz 20-ak tvrtki, Vojković je svojedobno najavio veliki zaokret prema eko poljoprivredi. Danas je jedini vlasnik tvrtke "Naša farma" iz Oprtlja u Istri koja je još uvijek aktivna i koja prema podacima servisa poslovna.hr u 2022. ostvarila ukupni godišnji prihod od 75.286,75 eura dok je godinu ranije imao ukupne prihode od 9789,37 eura.

Prema podacima istog servisa, posljednje dvije godine tvrtka je poslovala s dobiti te je 2022. godine "Naša farma" ostvarila neto rezultat poslovanja u iznosu od 651,01 eura. Navode i da posljednje dvije godine nisu mijenjali broj zaposlenika i da ima dva zaposlena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'AFERa TULIPAN' /

Tko je Hrvoje Vojković? Sljedbenik Sai Babe, Milanoviću prodao stan, a Pavelićeva unuka mu dala intervju

Image
'AFERa TULIPAN' /

Tko je Hrvoje Vojković? Sljedbenik Sai Babe, Milanoviću prodao stan, a Pavelićeva unuka mu dala intervju

Iako je kao osnova djelatnost tvrtke "Naša farma" naveden uzgoj jednogodišnjih usjeva, čini se da tvrtka više usmjerena prema nekretninama.

Naime, kako navodi portal istra24.hr kako je bivši ministar državne imovine Mario Banožić u kolovozu 2019. godine, niti mjesec dana otkako je postao ministar, donio odluku da Vojkovićevoj tvrtki proda dvije nekretnine u Optrlju - jednu površine 929 četvornih metara i riječ je o dvorištu, kući i pomoćnoj zgradi i jednu od 369 kvadrata, a riječ je o dvorištu. Nekretnine su prodane za 457 tisuća tadašnjih kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Na portalu navode da se iz kupoprodajnog ugovora, koji je potpisao Banožić, vidi se da je Vojković prije kupnje na državnoj parceli 2014. godine legalizirao bespravni objekt.

No u svibnju 2021. godine tadašnji Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat poništio je odluku koju je potpisao Banožić. Potom Horvat u novoj odluci o prodaji istih parcela i za isti iznos, navode da tvrtka "Naša farma" mora platiti i trošak tržišne vrijednosti nekretnina u skladu s elaboratom koje je izradilo riječko društvo Virtus projekt u listopadu 2018. godine u iznosu od 3187 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i da je Vojkovićeva "Naša farma" te nekretnine već koristila te mora platiti naknadu za korištenje u iznosu od 160.122 tadašnjih kuna.

Tvrtka "Naša Farma" vlasnik je današnje vile "Sancta Maria" u Optrlju u naselju Ravnica. Na Instagramu navode da ima organski vrt, bazen, wellness i očaravajući pogled prema srednjovjekovnom Motovunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz slike agruma i bajkovite noćne prizore, nude hedonistički raj sapleten u šarm rustike i istarske tradicije. Bazen od 100 "kvadrata" s hidromasažom, Wellness, dječje igralište... Sve se to vidi po slikama objavljenim na Instagramu. U vilu stane 12 ljudi, sedam dana košta 5740 eura.

POGLEDAJTE VIDEO Deset najvećih uspona i padova 2023. Od Leta 3 i Taylor Swift do Marija Banožiža i Elona Muska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo