AFERA TULIPAN / Hrvoja Vojkovića ispitali i pustili da se brani sa slobode

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ne otkrivajući identitete EPPO je priopćio kako sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

1.3.2024.
6:24
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Bivši HSLS-ov ministar gospodarstva i nekadašnji direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković pušten je da se brani sa slobode, nakon što je u četvrtak navečer ispitan u zagrebačkom Uredu europskog javnog tužitelja zbog sumnje na subvenciju prevaru tešku 400.000 eura.

Odvjetnica Željka Pokupec kazala je za medije kako ne može govoriti o sadržaju Vojkovićeve obrane jer se nalaze u fazi istrage koja nije javna te da je njezin branjenik pušten da se brani sa slobode jer tužitelji nisu ni zatražili određivanje istražnog zatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu je ranije u četvrtak izvijestio da provodi hitne dokazne radnje u suradnji sa istarskom policijom protiv dviju osoba, uhićenih zbog subvencijske prijevare u poljoprivredi i krivotvorenja isprava, među kojima je i bivši političar Hrvoje Vojković.

Neslužbeno se doznaje da je Vojković, bivši HSLS-ov ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja, uhićen jer je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio, a navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'AFERa TULIPAN' /

Tko je Hrvoje Vojković? Sljedbenik Sai Babe, Milanoviću prodao stan, a Pavelićeva unuka mu dala intervju

Image
'AFERa TULIPAN' /

Tko je Hrvoje Vojković? Sljedbenik Sai Babe, Milanoviću prodao stan, a Pavelićeva unuka mu dala intervju

Ne otkrivajući identitete EPPO je priopćio kako sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dovedeni u EPPO nakon pretrage domova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU, a EPPO je nadležan za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

Vojković i njegov suosumnjičenik, bivši bankar i konzultant iz Varaždina, su nakon pretraga i prikupljanja drugih dokaza dovedeni na ispitivane u zagrebački ured EPPO-a, nakon čega je europsko tužiteljstvo odlučivalo o pokretanju istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši političar i član HSLS-a s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja smijenjen je nakon što su mediji 2010. počeli pisati o navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom.

Godinu kasnije optužen je za bespravnu gradnju vikendice unutar zaštićenog područja Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Ovo je snimka na kojoj se Vojković hvalio tulipanima zbog kojih je uhićen: 'Vidi ljepotana...'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo