nakon kiše dolazi sunce /

Hrvatsku tijekom jučerašnjeg nevremena pogodilo više od 50 tisuća munja: nastavak tjedna stabilniji

Image
Foto: Lucijan Španić

Hrvatsku su od grmljavinskog nevremena uglavnom zahvatile samo munje, a u nastavku tjedna očekuje nas stabilnije vrijeme

17.4.2018.
17:08
Lucijan Španić
VOYO logo

U posljednja 24 sata diljem Europe i Mediterana zbilježeno je više od 50 tisuća munja, a njihova koncentracija bila je najveća na sjeveru Hrvatske i Slovenije. Austriju su zbog obilnih kiša pogodile poplave, u Sloveniji je palo mnogo tuče, dok su Hrvatsku od grmljavinskog nevremena uglavnom zahvatile samo munje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dana ostati će umjereno do pretežno oblačno, a mogućnost za malo kiše je u Lici, Slavoniji i na jugu Dalmacije. Večer će biti vjetrovita i svježa, a na Jadranu uz buru koja će se proširiti uz cijelu obalu i ojačati na umjerenu do jaku.

U srijedu će na kopnu biti stabilnije. Još malo prolazne kiše moguće je samo ujutro  u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, dok će kasnije biti sunčanije. Posvuda će biti i vjetrovito i taj umjeren do jak vjetar kvarit će dojam ugodnog vremena, dok će na moru puhati bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša temperatura u srijedu na kopnu iznositi će između 21 °C i 25  °C. Od četvrtka do kraja tjedna bit će pretežno sunčano i vrlo ugodno. Najniža jutarnja temperatura bit će oko 10 °C, a najviša dnevna između 20 i 25 °C. Na Jadranu će od srijede do kraja tjedna biti sunčano, a često i pretežno vedro. Jutarnja temperatura bit će oko 15 °C, a poslijepodnevna oko 23 °C.

PROČITAJTE VIŠE:

>> Tjedna prognoza Nikole Vikić-Topića: nakon prljave kiše, dominacija sunca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo