DINA TRAŽI SUPER-BROD 'STRIKER: / Zvijeri koja vrijedi 260 milijuna dolara sada se priključila i nevjerojatno moćna letjelica

Image
Foto: Screenshot: YouTube, Facebook

Osim Strikera, šibenskog kapetana Miškića traži i avion Američke obalne straže Lockheed HC-130H zvan Hercules, jedan od najopremljenijih na svijetu za 'search and rescue' operacije

8.10.2019.
16:25
Screenshot: YouTube, Facebook
VOYO logo

Posada broda Alp Striker u noći na ponedjeljak uočila je dvije signale rakete te su jutros na područje potonuća broda kojem je kapetan bio hrvatski pomorac Dino Miškić upućena još tri broda. U potrazi za Šibenčaninom sudjeluje i HC-130 Hercules američke obalne straže, piše 24sata.

Image
KAPETANE, HRVATSKA VJERUJE: /

Nakon vijesti o raketama na moru javili su se prijatelji: 'Ovo nam daje nadu da je na vidiku sretan kraj!'

Image
KAPETANE, HRVATSKA VJERUJE: /

Nakon vijesti o raketama na moru javili su se prijatelji: 'Ovo nam daje nadu da je na vidiku sretan kraj!'

U potrazi od početka sudjeluje Alp Striker, supermoderni tegljač koji plovi pod zastavom Nizozemske. Tvrtka Bourbon angažirala ga je u potrazi za preživjelim članovima posade dan nakon potonuća njihova broda Bourbon Rhode 26. rujna. Do havarije je došlo otprilike 2000 kilometara od francuskog otoka Martinique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno moćan brod

Striker je proizveden u Japanu te je 2017. ušao u uži krug za nagradu najbolje pomoćne brodice na svijetu. Dužine 88.9 metara, težine 4250 tona, s maksimalnom brzinom od 19 čvorova i mogućnosti da tegli čak 310 tona tereta - vrijedi čak 260 milijuna dolara, piše 24sata.

Opremljen je najmodernijom opremom, a ima zapremninu goriva od 2400 metara kubnih, sposoban je za prekooceanska putovanja. Može vući teret punom brzinom čak 45 dana, bez potrebe za dodavanjem goriva. Ima i 35 ležajeva, ali i ugrađenu bolnicu s ležajem za jednu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miškića traži i avion Američke obalne straže

Osim Strikera, šibenskog kapetana Miškića traži i avion Američke obalne straže Lockheed HC-130H zvan Hercules, jedan od najopremljenijih na svijetu za 'search and rescue' operacije.

Dug je 29.8 metara, širok 40.4 i može prevoziti 35 tona tereta. Cijena mu je 12 milijuna dolara, a pogone ga četiri motora, svaki s 4300 konjskih snaga. Na maksimalnoj visini od 10.000 metara može postići brzinu od 330 čvorova. Lockheed C-130 opremljen je između ostalog i infracrvenim kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo