tvrdi da nema pojma ni o kakvom popisu /

Hrvatskog biskupa na popisu seksualnih zlostavljača suočili s optužbama: 'Ne želim više pričati!'

Image
Foto: Pixell

Američki mediji su objavili da je don Turić 1977. neprikladno milovao dijete. Iste godine maknuli su ga s dužnosti, a 1980. njegov su slučaj odbacili bez objašnjenja

2.2.2019.
21:18
Pixell
VOYO logo

Po njegovu ponašanju nikad ne bismo mogli takvo nešto ni pomisliti. Ovo je šokantna informacija, komentirao je mještanin Župe, zaseoka u kojem živi umirovljeni don Ivan Turić (79).

Njegovo ime našlo se na popisu 300 svećenika osumnjičenih za zlostavljanje djece, koji su u četvrtak objavili teksaški biskupi. Pod imenom don Ivana Turića piše da je rođen 1940., zaređen 1968., a iz Houstona protjeran 1977. Iako na popisu ne piše za što ih se tereti, američki su mediji objavili da je don Turić 1977. neprikladno milovao dijete. Iste godine maknuli su ga s dužnosti svećenika, a 1980. njegov su slučaj odbacili bez objašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam Turić je u kratkom telefonskom razgovoru za 24 sata potvrdio da je Houston doista napustio te godine, no tvrdi kako nema pojma ni o kakvom popisu svećenika pedofila.

"Može biti da sam otišao te godine. Imao sam rodbinu u Argentini, gdje je bila potreba za svećenicima. I tako sam otišao. U Hrvatsku sam se vratio 1996.", rekao je u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su ga jučer nazvali, više nije želio govoriti o tome.

"Ne želim više o tome pričati, ne želim da me više razapinju", kratko je rekao Turić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo