DAN POLICIJE / Hrvatski policajci opremljeni kao u filmovima i serijama: 'To ljude uvijek najviše zanima'

'Mi smo nadležni za borbu protiv svih oblika terorizma, rješavanje talačkih i kriznih situacija, rješavanje situacija iz zraka...'

28.9.2019.
18:57
VOYO logo

Proslava Dana policije nastavljena je na Jarunu u Zagrebu. Građani i policija zajedno su trčali rekreativnu utrku i poručili - "Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja".

Najzanimljivije je, naravno, bilo najmlađima koji su mogli iskušati policijsku opremu, a stigle su dobre vijesti i za one koji je koriste - ministar Davor Božinović najavio je da uskoro počinju pregovore sa sindikatima o dodatku Kolektivnom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su među najmlađima plavcima - demo tim Policijske akademije. No, njihovo rukovanje oružjem oduzima dah. Ali, umijeće su pokazali i oni mnogo iskusniji - ekipa interventne policije. A glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je ključne zadatke koji ih čekaju iduće godine.

"Stalno ćemo unaprjeđivati rad, imamo te strateškeprocjene što se tiče organiziranog kriminaliteta, pitanje nezakonitih migracija, sigurna turistička sezona, predsjedanje EU."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati traže veće plaće, a ministar Davor Božinović najavljuje pregovore.

"Posao sindikata je da traže veće plaće, a ono što je naš je zajednički interes to je da hrvatski policajac ima status koji stvarno odgovara težini posla koji obavlja, dakle, ne samo kad je u pitanju oprema. Vidjet ćemo što je neki realanokvir kada je u pitanju stanje državnoga proračuna. Dakle, policija ima stalno zadaća i mi na strateškim dokumentima koje ažuriramo imamo prioritete..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Blagdan je svetog Mihovila: Hrvatska policija obilježila je svoj dan

Image

Blagdan je svetog Mihovila: Hrvatska policija obilježila je svoj dan

Kao i hrvatski policajci. Naime, najbolji od najboljih moraju znati reagirati u kriznim situacijama i upravo to su vježbali, kao i neke druge detalje.

"Ljude najviše zanima što vide u serijama američkim ili britanskim, zapravo su jednaki alati, instrumenti oprema, zanima ih kako to izgleda na terenu. A na njemu zna biti, prljavo i svakako, teren je teren", govori Jurica Mokosl iz Službe kriminalističke tehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo nadležni za borbu protiv svih oblika terorizma, rješavanje talačkih i kriznih situacija, rješavanje situacija iz zraka, kopna, na moru, imamo ronioce, protueksplozijske ronioce, padobrance, taktičke timove, snajperiste i shodno tome smo izložili taktički zbor ovdje", dodao je viši instruktor u Zapovjedništvu specijalne policije Vladimir Počekal.

Moglo se vidjeti razne opreme i naoružanja, od snajperske puške, kratke strojnice, pištolje, alate za nasilni ulazak, nešto intervencijske tehnike ronilačke opreme i opreme za padobranski skok...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opremanje najsuvremenijom opremom je naš imperativ, kako bi ono što nam je najvažnije, najsnažnije u sustavu, a to su ljudi stvorili uvjete da budu ono što jesu, ponos hrvatskih građana", istaknuo je ministar Božinović.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo