Fashion Advent / Hrvatski modni dizajneri ovoga su prosinca pretvorili zagrebački Oktogon u modnu ulicu

Advent je izabran za originalno predstavljanje hrvatskih dizajnera, a zagrebački prolaz Oktogon postao je dom najboljih kreatora.

28.12.2016.
20:05
VOYO logo

Za neke običan gradski prolaz, za druge mistični izvor kozmičke energije. No ove zime u zagrebačkom Oktogonu sve se svodi samo na modu! Ekipa predvođena jednom od najačih domaćih modnih dizajnerica, Đurđicom Vorkapić,Oktogon je zavila u koncept Fashion Adventa u kojem domaći dizajneri svojom ponudom vraćaju život u prekrasni, ali pomalo zaboravljeni  gradski prolaz.


"Konačno Oktogon ima taj puls...živi. Oživjeli smo ovu priču, ovu zgradu, i vratili smo onaj trgovački duh. Ne samo da bude prolaz i da ostane prolaz, nego da nego smo mu vratili bilo. On sad kuca. E sad, tko će to dalje preuzeti...meni je bitno samo da živi", kazala je Đurđica Vorkapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okotogon je do kraja prosinca pretvoren u modnu ulicu. U njemu izlažu i prodaju hrvatski dizajneri tekstila, parfema, nakita i modnih dodataka. Roba se izlaže u ručno izrađenim rustikalnim ormarima. Uz modnu priču, mistični prolaz u prosincu vibrira uz koncerte, od elektronske do klasične glazbe.


Tu je i šank gdje možete popiti piće, a na podu je razvučen crveni tepih do samog kraja prolaza. Tu su čak i zaštitari, jer ima dosta skupih stvari. Ukupno 12 domaćih dizajnera izlaže tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalaze se tu i posebni luksuzni parfemi domaće dizajnerice koja živi u Dubaiu. Ali i neki legendarni brandovi poput Borova, za čiju je promociju kao menadžer zadužen legendarni bivši hrvatski vatepolist Dubravko Šimenc.


"Ovo je jedna linija Big Blue, pošto je Grad Vukovar na Dunavu, uz to imamo i legendarne Startasice, te Borosane, Boromine i Balerine", objasnio nam je Dubravko Šimenc, menadžer Borova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda kaže da oni koji iz užurbane gradske vreve skrenu u Oktogon dožive dojmljiv preobražaj i osjete njegovu energiju. Kakva god ta energija bila, ona je sada pojačana modnim elementom koji je zagrebačku zimu podigao još jednu stepenicu gore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo