SLOBODNIH KREVETA VIŠE NEMA / Hrvatski grad je među top destinacijama u Europi za proslavu Nove godine: Cijene stolova kreću se od 400 pa sve do 1500 eura

Osim što je Dubrovnik proglašen jednim od najboljih europskih dočeka, sve će pratiti i iznimno suho i toplo vrijeme

29.12.2023.
22:25
VOYO logo

Dva dana uoči najluđe noći u godini slažu se posljednji detalji pozornice na kojoj će glavnu riječ na kraju 2023. voditi Sarajlija Zdravko Čolić i to za 130 tisuća eura. Prema posljednjim procjenama, u Dubrovniku se očekuje trideset tisuća gostiju i dubrovački je doček među najtraženijima u Europi, javlja Danas.hr.

Na po mnogima najljepšoj ulici na svijetu, među brojnim turistima ekipa RTL-a je srela i jednog od glavnih likova u RTL-ovoj uspješnici "San snova", Emira Hadžihafisbegovića. "Došli smo u ovaj lijepi grad da malo odmorimo i da se malo proveselimo uz mog prijatelja Zdravka Čolića", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šetnji su naišli i na Zdravku iz Zagreba koja je u Dubrovnik stigla sa sinom koji inače živi u Njemačkoj i jedva čekaju uživati u lijepoj atmosferi. Većina gostiju na krajnjem jugu ne može se nadiviti zimskom suncu koje ih je i danas pomazilo s visokih 15 stupnjeva. Među njima i Paris iz Kalifornije. "Očekivao sam da će padati snijeg, tako da sam se baš iznenadio kako je blago vrijeme, mjesto je prekrasno", rekao je.

Ponuda na brojnim stradunskim kućicama prati potražnju. Cijene stolova u najluđoj noći na Stradunu kreću se od 400 pa sve do 1500 eura uz uključeno piće i hranu. Ugostitelj Zoran Skočibušić otkriva da je sve rezervirano i sređeno: "Pripremit ćemo najmanje 400 porcija, najviše će ići kobasice. Samo da nas vrijeme posluži", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'JAKO JE UZBUĐENA' /

Procurili detalji svadbe Sandre Perković: 'Bit će to predivno vjenčanje, a neobično po jednoj stvari'

Image
'JAKO JE UZBUĐENA' /

Procurili detalji svadbe Sandre Perković: 'Bit će to predivno vjenčanje, a neobično po jednoj stvari'

Nema slobodnih kreveta

Dubrovnik je doslovno rasprodan. Nema slobodnih kreveta, a na Stradunu se traži stol više. Takav interes došao je kao kruna odličnoj sezoni. Ova godina, u odnosu na prethodnu, bilježi 20 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja.

Direktor turističke zajednice Miro Drašković ne krije ponos. "Za Novu godinu bit će otvoreno ukupno 15 hotela, to je više nego prošle godine i to je na razini 2016. godine. Jako smo zadovoljni, a ovaj koncert je tome sigurno pomogao", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljena su i dodatna četiri punkta s LED ekranima i ozvučenjem, a na ovom, kako kažu iz najjužnije hrvatske gradske uprave, najboljem dubrovačkom dočeku ikada radi čitav niz stručnjaka. Uoči dočeka sve će ih obići osobno dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Sve je organizirano. Na raspolaganju imamo jako velik broj zaštitara i policajaca, vatrogasnu postrojbu, hrvatska gorsku službu. Imamo i tri punkta za zdravstvenu zaštitu. Ako netko bude u potrebi mi smo tu", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je proglašen jednim od najboljih europskih dočeka, sve će pratiti i iznimno suho i toplo vrijeme koje će svakako ići na ruku svim onima koji će u novu 2024. ušetati s, po nekima, najljepše ulice na svijetu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo