Hrvatski generalski zbor za Bandića

7.1.2010.
15:05
VOYO logo

Hrvatski generalski zbor, koji okuplja umirovljene generale i admirale hrvatskih oružanih snaga, priopćio je da u drugom krugu predsjedničkih izbora podupire neovisnog kandidata Milana Bandića.

O potpori Bandiću Hrvatski generalski zbor odlučio je stoga što Bandić već duže vrijeme pokazuje osobit interes i zanimanje za sva otvorena pitanja koja se odnose na Domovinski rat i njegove sudionike, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U generalskom zboru su se, kako tvrde, uvjerili u ozbiljnost Bandićevih političkih namjera i da će kao budući predsjednik biti voljan pokrenuti mehanizme za rješavanje nagomilanih problema koji opterećuju ne samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata nego cijelo hrvatsko društvo.

Smatraju da će Bandić pri obnašanju dužnosti predsjednika države, među ostalim, poštivati činjenice da je Hrvatska vodila pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema ikomu, i u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar svojih međunarodno priznatih granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U generalskom zboru očekuju, među ostalim, da će Bandić pri obnašanju dužnosti predsjednika Republike poduzimati sve potrebne pravne i političke radnje da se u međunarodnoj zajednici i njezinim tijelima vlasti ispravi iskrivljena slika o nastanku i obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Prethodni članci:

arti-201001050422006 arti-200912280340006 arti-201001060062006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo