HRVATSKI DILERI DOSJETILI SE NOVOG NAČINA ZA PRODAJU DROGE: / Posebno su kreativni oni na obali

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Dileri pronalaze nove načine trgovanja drogama na Zrću, pa nude sve moguće vrste ilegalnih supstancija preko društvenih mreža

8.7.2019.
9:05
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Ako je vjerovati partijanerima na Zrću, nabaviti drogu uopće nije problem, a dileri su ove godine dok se pooštravaju mjere protiv trgovanja drogama pronašli i nove načine prodaje preko društvenih mreža. Naime, tko lajka objavu festivala na Zrću, objavi da si na festivalu ili objavi fotografiju s njega, dobit će ponudu dilera u inbox, piše Index. Moguće je nabaviti sve što želite, a prema tvrdnjama triju Britanki s kojima je razgovarao Index i koje su dobile cjenik na Snapchatu, kokain dođe 750 kuna, a 350 kuna ketamin.

Image
KRAJ DROGE, NASILJA I UBOJSTAVA NA ZRĆU? Stiže noćna mora za dilere: /

Borac protiv organiziranog kriminala i poznavatelj 'scene'

Image
KRAJ DROGE, NASILJA I UBOJSTAVA NA ZRĆU? Stiže noćna mora za dilere: /

Borac protiv organiziranog kriminala i poznavatelj 'scene'

Taksisti - dileri

Drogu nude čak i taksisti. "Pitaju te želiš li prijevoz pa ako kažeš da ne želiš, onda te pitaju želiš li nešto drugo. Drže drogu ispod sjedala", tvrdi jedan mladi Škot. Drugi dileri se voze na mopedima i dijele svoje poslovne kartice. Djevojkama u klubovima i na plaži muškarci prilaze i nude drogu. Većina intervjuiranih tvrdi da su dileri Hrvati. "Hrvati, domaći ljudi. U automobilima su, na mopedima, voze taksije. Lokalci su to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šmrkao sam kokain s prijateljeve guze", priznao je jedan Britanac tijekom noći novinaru Indexa, a prijatelj je potvrdio njegovu priču.

Raširenost 'plina smijavca'

Kada je riječ o legalnim opijatima, na Zrću je i dalje izuzetno popularan "plin smijavac", odnosno dušikov oksid koji se koristi kao anestetik i potisni plin za šlag. U Novalji uopće nije neobično vidjeti kako ga konzumiraju tijekom vožnje automobilom, a praznih ampula ima posvuda, pa i pokraj dječjih igrališta. Na Zrću jedna kutija ampula dušikovog oksida dođe 350 kuna. Moguće ih je legalno kupiti na štandovima, u klubovima i trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni i po onome što kažu stručnjaci u svijetu, a rekao je i dr. Bagarić, plin je vrlo opasan. I nakon prve konzumacije i nakon 20. konzumacije može izazvati komu, srčani udar, moždani udar itd.", tvrdi Mario Bertina, bivši šef PNUSKOK-a koji ove godine brine o sigurnosti na Zrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo