Hrvatska se sprema braniti granicu od - sirotinje!?

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, a nakon toga i u sustav šengenskog ugovora, vanjska granica EU pomaknut će se na granice naše države.

31.1.2012.
10:40
VOYO logo

U MUP-ovoj Upravi za granicu doznaje se će se do ulaska u schengenski prostor uložiti oko 300 milijuna eura, između ostaloga, i za pripremu i "obranu" granica od ilegalnih useljenika, a ujedno je za taj posao već spremno 6.000 policajaca! Dio sredstava za ovu namjenu dolazi i iz EU fondova.

Ovo je, drže, primjeren način da se pripremi obrana Schengenskih granica, između ostalih i od siromašnih imigranata koji pokušavaju doći do Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija piše kako tisuće Afrikanaca gotovo svakodnevno dolaze do talijanskih obala i pokušavaju se ući u tu zemlju te da bi slika s talijanskih granica uskoro bi mogla postati i svakodnevica u Hrvatskoj, pogotovo na otocima poput Lastova i Visa.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, a nakon toga i u sustav šengenskog ugovora, vanjska granica šengenskog prostora, odnosno EU pomaknut će se na granice naše države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana na moru

Ova ogromna investicija od onih najslabijih, i prije nego se to dogodi, pravda se i porastom broja imigranata zatečenih u Hrvatskoj od 65 posto lani u odnosu na 2010. godine. Nesretnici iz Albanije, Kosova, Makedonije te zemalja Bliskog istoka i sjeverne Afrike, prelaze preko Hrvatske da bi došli do Unije.

No, tome se i prije proglašenja Schengena planira stati na kraj, pri čemu će osim čuvara kopnenih granica važnu ulogu imati pripadnici Obalne straže i Pomorske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo