povratak u matičnu bazu /

Hrvatska protupožarna eskadrila vratila se iz Izraela: na dočeku bio i savjetnik ministra Ante Gotovina

Nakon još jedne uspješne misije vratili su se kući uz pregršt pohvala i zahvalnost cijelog Izraela

6.12.2016.
18:29
VOYO logo

Nakon 13 dana vratili su se u matičnu bazu. 14 članova Protupožarne eskadrile odradilo je još jednu humanu misiju pružajući pomoć u gašenju požara koji su prošlog tjedna harali Izraelom.

U znak zahvalnosti za brzi dolazak u pomoć i efikasnost u gašenju vatrenih stihija koje su divljale u planinskom i ugrožavale naseljena područja sjevernog i srednjeg Izraela, hrvatske snage je obišao izraelski premijer Benjamin Netanyahu... onda i izraelski predsjednik Reuven Rivlin. On ih je nazvao herojima Izraela koji dolaze iz prijateljske i humane Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zapovjednika Turkovića, kapetani Goran Vlahović, Tomislav Slavica i ŽeljkoŽugaj predvodili su četiri posade koje su se rotirale na dva kanadera koja su tako bila optimalno korištena. I kopilotkinji bojnici Dijani Doboš ovo je bilo dragocjeno profesionalno iskustvo.

O sigurnosti i pregledu aviona u zračnoj bazi Hatzor vodili su računa hrvatski zrakoplovni tehničari u koje piloti i kopiloti imaju puno povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 35 sati leta provedenih nad požarištima i 280 izbačenih tona vode, hrvatske posade kanadera su ponovno su dokazale da sasvim ravnopravno i na ponos cijele Hrvatske mogu stajati uz bok i daleko većih protupožarnih eskadrila.

Na dočeku hrvatske protupožarne eskadrile se general Ante Gotovina prvi put u javnosti pojavio u funkciji posebnog savjetnika potpredsjednika vlade za domovinsku sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo