osigurali nokaut fazu / Hrvatska prošla u osminu finala zahvaljujući pobjedi Njemačke nad Sjevernom Irskom!

Image
Foto: AP Images

Njemačka je do pobjede protiv Sjeverne Irske na Parku prinčeva stigla golom Gomeza, a time je Hrvatska osigurala prolaz u osminu finala

21.6.2016.
19:55
AP Images
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman u osminu finala EURA u Francuskoj bez obzira na ishod utakmice protiv Španjolske, jer će u najgorem slučaju biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi, a to je postalo jasno nakon što je Njemačka u susretu 3. kola skupine C u Parizu svladala Sjevernu Irsku sa 1-0 (1-0).

Hrvatska je u prva dva nastupa osvojila četiri boda, a dvije trećeplasirane reprezentacije, Sjeverna Irska i Albanija, okončale su natjecanje sa po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je do pobjede protiv Sjeverne Irske na Parku prinčeva stigla golom Gomeza (30). Ovom pobjedom Njemačka je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Poljske, koja je u Marseilleu također sa 1-0 (0-0) svladala Ukrajinu, pa su obje reprezentacije natjecanje završile sa po sedam bodova, ali Njemačka ima bolju razliku pogodaka.

Strijelac jedinog gola za Poljsku bio je Blaszczykowski (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Irska je s tri boda završila kao treća u skupini, te još uvijek ima izglede za plasman u osminu finala, no sada ovisi o raspletima u preostale tri skupine, dok je Ukrajina završila natjecanje na posljednjem mjestu bez bodova i bez postignutog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo