primljen bez natječaja / Hrvatska pošta postala utočište za uhljebe: inženjera poljoprivrede sa stočarskim usmjerenjem postavili za direktora

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlado Koren diplomirani je inženjer poljoprivrede i nikada u karijeri nije se bavio poslovima vezanim uz poštanske

14.2.2018.
8:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlado Koren (57), donedavni direktor đakovačkog Vodovoda, od 1. veljače zaposleni je u osječkoj ispostavi Hrvatske pošte, na mjestu direktora u Diviziji mreže, Grupe područja 5. Kako je rekao za Net.hr, za to mjesto natječaj nije potreban, imenovala ga je Uprava Hrvatske pošte.

Na isti je način, bez natječaja, u Hrvatsku poštu na mjesto referenta u Diviziji održavanje primljen Ivan Drmić, poznat po aferi skupljanja novca za podmićivanje sudaca Vrhovnog suda, zbog čega ima pravomoćnu sudsku presudu, kaznu zatvora od dvije godine, uvjetno na pet godina. Drmiću to nije bila prepreka za posao. Prije dolaska u Poštu nikada se nije bavio poslovima vezanim uz tu djelatnost. Bio je zastupnik u Hrvatskom saboru u tri mandata i jedan od ključnih ljudi u HDSSB-a, stranci koju je osnovao i na čijem je čelu Branimir Glavaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit Net.hr zašto radna mjesta ne popunjavaju natječajem iz Hrvatske pošte odgovorili su kako potrebne kadrove "često popunjavaju iz baze otvorenih zamolbi gdje potencijalni kandidati samoinicijativno, na mjesečnoj razini, šalju svoje molbe za posao".

"Ukoliko je u bazi dovoljan broj kandidata za radno mjesto, natječaj se ne raspisuje", objašnjavaju u Hrvatskoj pošti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije kadrovsko rješenje u Hrvatskim poštama, Vlado Koren, razriješen je s mjesta direktora đakovačkog Vodovoda 19. listopada prošle godine. Na tom je položaju proveo punih 16 godina. Nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, nova politička garnitura u Đakovu (pobijedio je HDZ) opozvala ga je zbog "nedostatne razine povjerenja".

Vlado Koren diplomirani je inženjer poljoprivrede i nikada u karijeri nije se bavio poslovima vezanim uz poštanske. Ta činjenica, kao ni njegova životna dob nisu bili zapreka dolasku na rukovodeće mjesto u Hrvatske pošte. Nije poznato je li Koren Hrvatskoj pošti samoinicijativno poslao molbu za posao i je li na taj način 'popunjen iz baze otvorenih zamolbi', no unatrag dva tjedna on je zaposlenik Hrvatskih pošta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Koren dugogodišnji je član Hrvatske narodne stanke, a potkraj listopada prošle godine izabran je za novog predsjednik đakovačke podružnice HNS-a. Zahvaljujući koaliciji HNS-a i HDZ-a na državnoj razini, Koren je, bez natječaja, dobio rukovodeće mjesto u državnoj tvrtki.

"Hrvatska pošta, nažalost, postala je utočište za zbrinjavanje političara koji su izgubili funkcije i političke položaje", kaže za Net.hr jedan od bivših članova uprave te državne tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo