PAKAO NAM STIŽE /

Na udaru smo toplinskog vala, upaljen crveni alarm. Pogledajte gdje će biti najgore

Image
Foto: Pixsell

Za pojedina područja izdan je crveni alarm

8.8.2024.
8:44
Pixsell
VOYO logo

Pretežno sunčano i postupno sve toplije bit će idućih dana. Još u noći na petak ponegdje u središnjim i istočnim predjelima više oblaka te lokalno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati slaba do umjerena bura, danju umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u porastu, izvijestio je DHMZ.

A da nam stiže novi toplinski val govori i tablica DHMZ-a do nedjelje. I upravo će najgore biti u nedjelju. Za pojedina područja izdan je crveni alarm i vrijeme će biti vrlo opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Povremeno kiša, mogući i pljuskovi i grmljavina, prijepodne ponajprije u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana te ponovno navečer, uglavnom na sjeverozapadu. Najsunčanije i uglavnom bez kiše očekuje se na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 32, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 32 do 35 °C.

Kako je i prognozirao naš meteorolog Dorian Ribarić u unutrašnjosti samo još u petak možda može biti kojeg kraćeg zaostalog pljuska, a i to većinom samo u gorju. Slijede stabilniji, sunčaniji i sve topliji dani uz sve izraženiju vrućinu. I noći će ponegdje biti tople, a dani vrlo vrući. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu obilje sunca i vedrine. Bit će neugodne vrlo tople noći, nakon kojih slijede vrlo vrući dani s temperaturom iznad 35-36 °C. Neće puno pomoći ni dnevni maestral, kamoli jutarnji burin.

POGLEDAJTE VIDEO: Dolazi nam kiša: Pljuskovi i grmljavina zadržat će se jedan dan, zatim ponovno pasje vrućine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo