Hrvatska je talac sukoba u HDZ-u

13.10.2010.
17:44
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je da je i iz svjedočenja bivšeg premijera Ive Sanadera pred Istražnim povjerenstvom vidljivo da je Hrvatska talac unutarnjih sukoba u vladajućem HDZ-u.

"Svaka stranka može imati svoje unutarnje probleme, i u Hrvatskoj i u bilo kojoj drugoj državi, ali kada cijela zemlja i njezino funkcioniranje postane talac sukoba u jednoj stranci, u ovom slučaju u HDZ-u, onda to nije dobro i onda to mora prestati", izjavio je Milanović novinarima u SDP-ovoj središnjici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako gleda na ustrajne demantije iz Vlade i HDZ-a da je premijerka Kosor, tada kao potpredsjednica Vlade, sudjelovala na spornim sastancima o privatizaciji Ine, odgovorio je: "Tu netko ne govori istinu", te ocijenio da bi se premijerka o tome trebala očitovati pred Povjerenstvom.

"Ako istinu ne govori predsjednica Vlade Republike Hrvatske onda to nije dobro, a u zadnjih mjesec dana vidjeli smo u barem dva navrata da je veliko pitanje je li govorila istinu", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da premijerka ima priliku doći pred Povjerenstvo i otkloniti sumnje, ali da je ključni problem u ovom trenutku što se država bavi i živi u ozračju unutarnjih sukoba u HDZ-u.

"Na to nemamo pravo kao političari, za to Hrvatska nema vremena i to konačno treba prestati", rekao je predsjednik SDP-a. Poručio je strankama i zastupnicima koji aktualnoj Vladi daju formalnu potporu u Saboru da time preuzimaju odgovornost "za nastavak nereda".

Zamoljen za komentar Sanaderova svjedočenja, rekao je da je najbolji komentar upravo sve ono što je u utorak rečeno na istražnom Povjerenstvu, u kojemu su SDP-ovi članovi, ustvrdio je, odradili "dobar posao".

Za objavu ugovora o plinskom biznisu Milanović je kazao da je taj ugovor mogao i trebao biti objavljen i ranije, pa i odmah po potpisivanju. Kaže da niti Vlada niti Sanader nisu odgovorili na pitanje zašto Hrvatska uz plinsko skladište nije preuzela i nalazišta plina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao da kupujete naoružanje, tenkove, puške i drugu vojnu opremu, a ne kupite streljivo. Jedno bez drugog nema smisla, to su prazne puške", poručio je Milanović.

Prethodni članci:

arti-201010130383006 arti-201010120830006 arti-201010120798006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo