život nakon izbora /

Hrvatska bez vlasti živi tek mjesec dana: je li netko osjetio posljedice?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Što se trenutno događa u našim životima, bez Sabora, bez mandatara? Ima li uopće života nakon izbora? U stvarni svijet hrabro je zakoračila Mojmira Pastorčić i otkrila da je sve isto kao i prije izbora

7.12.2015.
22:32
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Punih 589 dana Belgija je živjela bez vlade - i nije se dogodilo ništa dramatično - u tih godinu i 7 mjeseci država je normalno funckcionirala. Hrvatska bez vlasti živi tek mjesec dana - je li netko osjetio posljedice?

Za malog čovjeka sve je isto - kaže Kristijan koji popravlja cipele. S Vladom ili bez nje - posla ima preko glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, u našem poslu ja nisam ni u čemu primijetio da nema vlade, da se oni sad pregovaraju. Mislim da ljudi imaju veće probleme od toga što se događa trenutno u Saboru", rekao je postolar Kristijan Ilić.

Boje li se umirovljenici da će umjesto po nove - iz ormara izvlačiti stare cipele? Jer 
- njihove mirovine idu direktno iz proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće ne smatram da je ovo neki veliki problem - sve se može riješiti samo ako se hoće", kazao je umirovljenik Davor Salopek.

Ekonomskih problema treba se bojati - kažu analitičari - kreditni rejting Hrvatske već nosi oznaku smeće - a zbog države bez vlade moglo bi i gore.

"Najviše problema vidimo u upravljanju javnim financijama. Uz tako visoke fiskalne rizike to bi se moglo odraziti i na kreditni rejting. Država bez proračuna za cijelu 2016., ali i bez vlade teško može očekivati da se može zadužiti na inozemnim tržištima", rekao je Zdeslav Šantić, ekonomski stručnjak.

Nema zaduživanja, nema novih investicija - koja god bude - nova vlada morat će se baviti popravcima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo