HRVATICU SREDNJE DOBI KORONA JE NAPALA DVA PUTA U TRI MJESECA: / 'U rujnu nisam imala nijedan simptom, ali sada... Bio je to šok'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Liječnica je prvo pomislila kako je riječ o bronhitisu i prepisala mi je antibiotik, a onda je u ponedjeljak odlučila ponovno me poslati na testiranje na koronavirus.

4.12.2020.
22:20
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen je prvi slučaj reinfekcije koronavirusom. Riječ je o ženi srednje životne dobi koja je koronavirus prvi put preboljela u rujnu, a pozitivan nalaz ponovno je dobila jutros.

Image
REINFEKCIJA KORONAVIRUSOM POTVRĐENA JE KOD NAJVIŠE DESET OSOBA U SVIJETU: /

Stručnjakinja objasnila zašto do toga dolazi

Image
REINFEKCIJA KORONAVIRUSOM POTVRĐENA JE KOD NAJVIŠE DESET OSOBA U SVIJETU: /

Stručnjakinja objasnila zašto do toga dolazi

'U rujnu nisam imala niti jedan simptom'

"Prvi pozitivan nalaz dobila sam početkom rujna, nakon što sam se testirala jer sam trebala biti hospitalizirana s djetetom. Dijete je tada bilo negativno, a ja pozitivna, iako nisam imala niti jedan simptom", kazala je pacijentica za Klikni.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog činjenice da je preboljela koronavirus prije svega tri mjeseca, ona nije ni pomišljala da bi se mogla ponovno zaraziti. No, prošlog tjedna osjetila je simptome koji upućuju na tu, ali i druge respiratorne bolesti – bol u prsima, povišenu temperaturu, grlobolju i glavobolju.

Moguće da prvi puta nije razvila protutijela

"Liječnica je prvo pomislila kako je riječ o bronhitisu i prepisala mi je antibiotik, a onda je u ponedjeljak odlučila ponovno me poslati na testiranje na koronavirus. Testirala sam se u subotu i, evo, jutros, dobila pozitivan nalaz. Naravno, bio je to šok jer sam bila uvjerena da se još neko vrijeme ne mogu ponovno razboljeti", kazala je ponovno zaražena žena koja je željela ostati anonimna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna epidemiologinja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Vesna Grgić, kaže kako joj je teško komentirati ovu situaciju budući da je mnogo toga u vezi koronavirusa nedovoljno istraženo. Ona pretpostavlja da pacijentica prvi puta, kada nije imala ikakvih simptoma bolesti, nije razvila protutijela pa je ponovno došlo do zaraze. Dr. Grgić. ističe kako nije isključeno da je takvih slučajeva bilo više, ali da jednostavno nisu bili zabilježeni.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo