HRVATICA ZA KORMILOM NAJLUKSUZNIJEG POLARNOG KRUZERA NA SVIJETU: / Kao što brod probija arktički led, tako se i ona probija u muškom svijetu

Image
Foto: Pixsell/RTL

Maja Sabolić je prva časnica najluksuznijeg kruzera na svijetu, Scenic Eclipse, koji je izgrađen u pulskom brodogradilištu Uljanik

20.6.2020.
17:06
Pixsell/RTL
VOYO logo

Scenic Eclipse je najluksuzniji polarni kruzer na svijetu, jedini s čak šest zvjezdica. On je zbog pandemije koronavirusa i ograničenja u pomorskom prometu od svibnja usidren u riječkoj luci. Kao što se on probija ledom Arktika, tako se i 31-godišnja Maja Sabolić iz Kutine probija u pretežno muškom svijetu. Ona je naime prva časnica broda i zadužena je za upravljanje njime.

"Pogotovo na ovim našim područjima to je dosta još, malo čudna situacija, ali ja sam gotovo konstantno plovila na strancima", ispričala je Sabolić za RTL. Svoju karijeru je započela u MORH-u, da bi se nakon teretnih brodova prebacila na putničke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

'SCENIC ECLIPSE' PRIVEZAN U RIJECI: Pogledajte luksuz od 200 milijuna eura

Image

'SCENIC ECLIPSE' PRIVEZAN U RIJECI: Pogledajte luksuz od 200 milijuna eura

Ploveći luksuz domaćeg porijekla

Sada ima priliku upravljati plovećim luksuzom na kojeg stane 237 putnika, koji su spremni za dvotjedno krstarenje izdvojiti pola milijuna kuna, da bi na raspolaganju tijekom plovidbe, između ostalog, imali dva helikoptera i podmornicu. Osim časnice i privremenog usidrenja u Rijeci, ovaj se brod može pohvaliti svojim domaćim porijeklom. Iako je investitor iz Australije, brod je u potpunosti izgrađen u sad već propalom pulskom brodogradilištu Uljanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je reći da se brod gradio u Hrvatskoj. Naši gosti su najviše Australci i Amerikanci i kad pitaju gdje se brod gradio i mi kažemo Hrvatska, naravno da je lijep osjećaj", rekla je Sabolić.

Slalom između santi leda

A još ljepši je osjećaj držati pod kontrolom ovog diva i paziti da ga ne razbiju plutajući komadi leda dok plovi polarnim područjima. "Svi časnici na brodu znaju kako manevrirati, jer u svakom trenutku postoji mogućnost da ima neki led i da ćete morati reagirati", zaključila je Sabolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo